Açıköğretim Fakültesi e Öğrenme Portalı Giriş







Açıköğretim Fakültesi Kredili Sistem e Öğrenme Portalı Giriş için Tıklayınız





Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin İnternet üzerinde istedikleri zamanda ve istedikleri yerde ders çalışmalarını sağlayan bir dizi elektronik öğrenme hizmeti “Açıköğretim E-Öğrenme Portalı” adı altında sunulmaktadır. Yıl boyunca 7 gün 24 saat İnternet üzerinden ücretsiz olarak sunulan Açıköğretim E-Öğrenme portalında bulunan hizmetler şunlardır:





• eKitap (Elektronik Ders Kitapları)





• eTelevizyon (TV Eğitim Programları)





• eAlıştırma (Alıştırma Yazılımları)





• eÖdev (Uzaktan Eğitim Programları İçin)





• eDers Notu





• eSınav (Deneme Sınavları)





• eDanışmanlık Eş Zamanlı ve Eş Zamansız (Akademik Danışmanlık Hizmetleri)





• eSesli Kitap (Sesli Kitaplar)





• eDestek Hizmeti





Açıköğretim E-Öğrenme Portalına, Anadolu Üniversitesi (http://www.anadolu.edu.tr) adresinden“Açıköğretim” linkinde bulunan “e-Öğrenme Portalı” bağlantısına tıklanarak erişilmektedir. Ayrıca, Açıköğretim eÖğrenme portalına (http://eogrenme.anadolu.edu.tr/) adresi kullanılarak da doğrudan erişilebilir. Öğrencilerimizin Açıköğretim eÖğrenme portalında oturum açabilmeleri için, T.C. kimlik numaralarını kullanmaları gerekmektedir.





Açıköğretim eÖğrenme portalında, fakülte ve bölüm seçiminden sonra tüm sınıflarda okutulan derslerin listesiyle karşılaşılmaktadır. Bulunulan sınıfa göre ders seçimi yapıldığında derse ait aşağıdaki başlıklarda açıklanan hizmetler kullanılabilmektedir.





1. e-Kitap





Ders kitapları üniteler hâlinde flash paper formatında İnternette yayımlanmaktadır. Öğrenciler böylelikle, ders kitaplarını taşımaktan kurtulmakta, çalışırken daha kolay not çıkarabilmektedir. Üniversitemiz basımı olmayan kitaplara ait eKitap hizmeti bulunmamaktadır.





2. e-Televizyon





Öğrenciler, İnternet aracılığıyla istedikleri yerden ve istedikleri anda TV eğitim programlarına erişebilmekte ve bilgisayarlarına kaydederek istediği kadar izleyebilmektedirler (Bazı derslere ait eTelevizyon programı bulunmamaktadır.).





3. e-Alıştırma





Öğrencilerin başarılarını artırmak amacıyla, bilgisayar destekli alıştırma yazılımları biçiminde İnternet üzerinde eAlıştırmalar yayımlanmaktadır. Bu yazılımlar yardımıyla öğrenciler bilgisayarla etkileşimli olarak kendi kendilerine ders çalışabilir, kitaplardan edindikleri bilgileri pekiştirebilir.





Alıştırma yazılımları; konu anlatımı, çözümlü sorular, örnek olaylar ve test bölümlerini barındırmaktadır. Alıştırma yazılımları sözlük, hesap makinesi, tablolar gibi yardımcı araçlarla desteklenmektedir. Daha etkili öğrenmeye olanak tanımak amacıyla sesli ve sessiz olmak üzere iki farklı biçimde öğrenciye sunulmaktadır (Bazı derslere ait eAlıştırma yazılımı bulunmamaktadır.).





4. e-Ödev





Dönemlikkredili uzaktan eğitim programlarında her dersten her dönem için en az iki ödev verilmektedir. Öğrencilerin, bu ödevleri ödev teslimi süresi içinde yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Ödevlerin duyurulması, teslim alınması, teslim edilmesi ve değerlendirilmesi program sitesindeki eÖdev hizmeti ile gerçekleştirilir. Bu ödevler yoklama yerine geçtiğinden öğrenci her ders için ilgili dönemde verilen ödevin en az bir tanesini yapmadığı takdirde ilgili dersten devamsız sayılır ve dönem sonu sınavı değerlendirilmeye alınmaz. Bir dersten devamsız olan öğrenci sıfır (DZ) almış sayılır. Öğrenci DZ aldığı dersi, ilgili dönemde tekrar alıp tüm gereklerini yerine getirmesi gerekir.





5. e-Ders Notu





eDers Notu, her ünite için hazırlanmış etkinlik listesi, ders notu materyali, yardımcı materyaller ile test ve araştırma gibi farklı yapıdaki ve işlevdeki eÖğrenme materyallerinin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur.





6. e-Sınav





Öğrencilerin sınavlara daha etkin hazırlanabilmeleri amacıyla, İnternet üzerinden deneme sınavları uygulanmaktadır. Deneme sınavlarında öğrenciler; fakülte, bölüm ve sınıflarına göre ders seçimi yapmakta, istedikleri sınav türünde, istedikleri kadar sınav oluşturabilmektedir. Her defasında soruların rastlantısal olarak belirlendiği bu testlerde öğrenciler, defalarca deneme sınavı yapabilmekte ve başarı düzeyini gerçeğe yakın şekilde öğrenebilmektedir (Bazı derslere ait deneme sınavı bulunmamaktadır.)

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı