Açıköğretim 2017-2018 Muafiyet Başvuru Sonuçlarını Nereden Öğrenebilirim?







Açıköğretim Öğrenci Girişi için Tıklayınız





2017-2018 ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Muafiyet Sonuçları ve İtiraz Başvuru İşlemleri...





İtiraz Başvuru Tarihleri 16 - 22 Kasım 2017





DİKKAT





2017-2018 Öğretim Yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite Kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet itiraz başvuru tarihleri 16 - 22 Kasım 2017 olup, bu tarihlerden sonraki muafiyet başvuruları ve itirazları kesinlikle kabul edilmeyecektir.





İtirazda bulunmak isteyen öğrencinin aşağıdaki açıklamalara göre gerekli belgesi ile birlikte herhangi bir AÖF Bürosuna başvurarak İtiraz Formunu doldurması gerekmektedir.





UYARI





Muafiyet başvuruları, ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler için sadece bir kez yapıldığından, muafiyet talep eden öğrencinin aşağıdaki açıklamaları dikkatli bir şekilde okuması gerekmektedir.





2017-2018 Öğretim Yılında





ÖSYS Yeni KayıtEk Yerleştirmeİkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – IITürk Dili I – IIYabancı Dil I – II derslerinden muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıda yapılmıştır.





MUAFİYET BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET SONUÇLARI





2017-2018 Öğretim Yılında İnternet Kayıt Başvurusunda muafiyet adımında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II dersleri için ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin muafiyet sonuçları açıklanmıştır.





Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için;





http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır.Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.





​Öğrenci Otomasyonundaki bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup öğrenciler onaylı Not Durum Belgesinin (Transkript) son haline AÖF Bürolarından ulaşabilmektedir.





DİKKAT





Muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerin, muafiyet sonuçlarını mutlaka kontrol etmesi gerekmektedir.





MUAFİYET İTİRAZINDA BULUNMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR





Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II dersleri için muafiyet itiraz başvurusunda bulunmak/muafiyet talep etmek isteyen öğrencilerin Anadolu Üniversitesi AÖF bürolarından verilen “İtiraz Formu”nu doldurması ve AÖF bürolarına teslim etmesi gerekmektedir.








Bir yükseköğretim programından; Mezun öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden,Kayıtlı/kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, yukarıda adı geçen derslerden alıp başarılı olduklarından ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.Muafiyet sonuçları açıklandıktan sonra, sonuçlara itiraz başvuru süresi 5 iş günüdür. İtiraz başvurusunda bulunan öğrencilerin 16 – 22 Kasım 2017 tarihleri arasında AÖF bürolarına başvurması gerekmektedir.İlan edilen tarihler arasında muafiyet itirazında bulunmayan öğrencilerin, bu tarihten sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.İtirazda bulunacak öğrencilerin, “İtiraz Formu”nun ekine koyacağı belgelerin mutlaka onaylı ve Türkçe olması gerekmektedir.İtiraz Formunu dolduracak öğrenciler formda mutlaka T.C. kimlik no, ad-soyad ve telefon bilgilerini yazmalıdır. İtirazda bulunacak öğrencilerden transkript, üniversite yönetmeliği, resmi yazı vb. belge talep edilebilir.





Bu nedenle formun eksiksiz doldurulması, istenilmesi halinde gerekli belgelerin, form ile birlikte AÖF bürolarına verilmesi gerekmektedir.Öğrenci, kendisi ya da herhangi bir yakını aracılığıyla İtiraz Formu ile birlikte gerekli belgesini herhangi bir AÖF bürosuna teslim edebilir.Bazı üniversitelerin transkriptlerinde bir dersin ismi sadece (örneğin) TÜRK DİLİ olarak yer almaktadır. Transkriptte bu dersin yıllık olduğuna/bir yıl boyunca alındığına dair bir açıklama varsa; hem TÜRK DİLİ I hem TÜRK DİLİ II derslerine muafiyet işlemi yapılmaktadır. Ancak herhangi bir açıklama yoksa; o ders verilen transkriptte hangi dönemde yer alıyorsa Fakültemizde o döneme karşılık gelen derse muafiyet işlemi yapılmaktadır.





(Transkriptte Güz ve Bahar dönemleri ile ilgili bir açıklama yoksa; tek dönemler Güz Dönemi, çift dönemler Bahar Dönemi olarak kabul edilmektedir.) Bu nedenle; muafiyet talep edilen bir dersin yıllık sistemde/bir yıl boyunca alındığı transkriptte belirtilmemiş ise; bu durumdaki öğrencilerin, ilgili dersin yıllık sistemde/bir yıl boyunca aldığını belgelendiren bir yazı/belge ile başvurması gerekmektedir.Muafiyet işlemi yapılan derse katsayısı olmayan “MU” harf notu verilir ve MU harf notu, Genel Not Ortalamasını etkilemez.2017-2018 Öğretim Yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran tüm öğrencilerin sistemde kayıtlı telefon numaralarına itiraz başvuru işlemleri ile ilgili SMS gönderilmiştir.





Öğrenciler, muafiyet sonuçlarının açıklanması ve itiraz başvuru işlemleri için bu duyuru ile ilgili bilgilendirilmiştir. Her ne sebeple olursa olsun ilgili tarihler arasında itiraz başvurusunda bulunmayan/bu tarihler arasında muafiyet talep etmeyen öğrencilerin, başvuruların sonu günü mesai bitiminden sonra yapılan başvuruları ve posta, kargo, faks, e-posta vb. aracılığıyla yapılan itirazları kabul edilmeyecektir.İlan edilen tarihlerden sonraki muafiyet başvuruları kabul edilmeyeceğinden; öğrenciler, hem Güz hem de Bahar Dönemindeki derslerden muafiyet talep edebilmektedir. Sadece Güz Döneminden ya da belirli derslerden muafiyet talep eden öğrencilerin sonraki dönemlerdeki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.Muafiyet itirazı sonuçları için öğrencilere SMS, e-posta, yazı vb. gönderilmeyecektir.





MUAFIYET İTİRAZINDA BULUNULAN DERSLERI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN ÖĞRENCİLER İÇİN UYARIM





uafiyet itirazında bulunduğunuz dersler, 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavına kadar Öğrenci Sayfasında “MU” notuyla gösterilmesi halinde; sınav cevap kağıdınızda işaretleme yapmayınız.Muafiyet itirazında bulunduğunuz dersler, 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavına kadar Öğrenci Sayfasında “MU” notuyla gösterilmemesi halinde; sınav cevap kağıdınızda işaretleme yapınız.





Muafiyet talebinin kabul edilmemesi ya da 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavından sonra yansıması halinde; öğrencilerin sınav, ders ataması vb. talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.





Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde T.C. kimlik numarasıyla kaydı bulunan ve bu kaydındaki bilgilere göre muafiyet talep eden 2017-2018 Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerin belge teslim etmesine gerek yoktur.





Ancak daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde bir kaydı bulunmayan ve başka bir yükseköğretim programından muafiyet talep eden, 2017-2018 Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerinden muafiyet işlemlerinde öğrenim durumuna göre istenen belge/belgeler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.











DİKKAT





e-Devlet’te (YÖKSİS’te) mezun bilgisi bulunan ve daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine gerekli belgesini veren öğrencilerden; muafiyet başvuru itiraz işlemlerinde (öğrencinin durumuna göre) belge teslim etmesi istenebilir. Bu nedenle öğrencilerin İtiraz Formundaki Cep Telefonu bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. İlan edilen tarihlerde gerekli belgeyi teslim etmeyen öğrencilerin, muafiyet itiraz talepleri kabul edilmez.





UYARI





Muafiyet itiraz başvurusunda bulunan öğrenci, bu duyuruda yer alan açıklamaları kabul etmiş sayılır.





İLETİŞİM





Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi


0850 200 46 10


7 Gün 24 Saat


AÖS Destek Hizmeti


AÖF Büro Adresleri

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı