AÖF 2018 Sınav Giriş Belgesi TC ile Öğren!







AÖF 2018 Sınav Giriş Belgesi TC ile Öğrenmek için Tıklayınız





AÖF 2018 sınav giriş yerleri açıklanıyor. Öğrenciler bahar dönemi vize sınav giriş yerlerini T.C numaraları ile anadolu.edu.tr adresinden öğrenecek.





Nisan 2018 AÖF sınav giriş yerleri açıklanıyor. Öğrenciler bahar dönemi vize sınav giriş yerlerini anadolu.edu.tr adresinden T.C numaraları ile sorgulatarak öğrenecekler. AÖF sınav giriş belgesini indiren adaylar öğrenci numaraları ile birlikte sınava girecekler.





AÖF sınav giriş yerleri açıklanıyor mu sorusunu merakla bekleyen öğrenciler için AÖF bahar dönemi vize sınav giriş yerlerini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Nisan 2018 tarihlerinde AÖF vize sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerini ve sınav giriş yerlerini anadolu.edu.tr adresinden öğrenebilecek. AÖF final sınavı ise Mayıs 2018 tarihinde yapılacak.





AÖF bahar dönemi vize sınavına çok az bir zaman kaldı. Nisan 2018 tarihinde vize sınavına girecek adaylar sınav giriş yerlerini merak ediyor. anadolu.edu.tr adresinden indirecekleri sınav giriş belgesi ile sınava girecek adayların final sınavı ise Mayıs 2018 tarihinde olacak.





SINAVA GİRMEK İÇİN BUNLAR ŞART





Sınav Giriş Belgesi





Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi





(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)





Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi





(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)





Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz!





Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini (http://aof.anadolu.edu.tr) adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaptıkları öğrenci sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.








AÖF'nin resmi sistesinden çok önemli bir duyuru yayınlandı. Af başvurusu ve kayıt duyurusuna göre aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için yol haritası verildi. İşte o duyurunun detayları:





AÇIKÖĞRETİM , İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ 6569 SAYILI KANUN KAPSAMINDA AF BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU





26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi gazete’de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 2547 Sayılı Kanuna, 6569 Sayılı Kanunun 32. Maddesi ile eklenen Geçici 68. Maddesinde “Yükseköğretim kurumlarından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde başvuruda bulunmaları halinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, ilgili yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders var ise takip eden eğitim-öğretim yarıyılında, yoksa takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.” denilmektedir.





AÖF 2018 SINAV TARİHLERİ:





Güz Dönemi Ara Sınavı 25 - 26 Kasım 2017


Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018


Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018


Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 26 - 27 Mayıs 2018


2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018








SINAV GEÇME NOTLARI





84 – 100 AA 4,00 Geçti


77 – 83 AB 3,70 Geçti


71 – 76 BA 3,30 Geçti


66 – 70 BB 3,00 Geçti


61 – 65 BC 2,70 Geçti


56 – 60 CB 2,30 Geçti


50 – 55 CC 2,00 Geçti


46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti


40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti


33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti


0 – 32 FF 0,00 Kaldı





AÖF SORU VE CEVAPLARI





2001 yılından bu yana AÖF sınav soru ve cevaplarını e-Kitap formatında öğrencilere paylaşıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi AÖF soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemi üzerinden öğrencilerle paylaşıldı. Öğrenciler T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme girip hem bu yıl ki, hem de geçmiş yıllardaki sorulara erişebiliyorlar.





AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?





Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.





Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.








ŞİFRE EZİYETİ BİTTİ





Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen üniversite yönetimi, öğrencilerin unuttukları şifrelerini saniyeler içinde alabilmesinin çözümünü buldu. AÖF'lü öğrenciler, şifrelerini almak için;





"https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim" adresinden "şifremi unuttum" linkine tıklıyor. Bu linke tıklayan öğrenciler, önlerine gelen sayfaya TC kimlik numaralarını giriyor ve şifreleri, sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaralarına veya e-mail adreslerine saniyeler içinde geliyor.





Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin unuttukları şifrelerini kolaylıkla alabildiğini bildirdi. "Çağrı merkezlerindeki yoğunluğun nedenini araştırdığımız da şöyle bir sonuca ulaştık" diyen Güney, "Öğrencilerimiz şifrelerini unutuyorlar. Şifreleri unuttuklarında da şifreleri çağrı merkezlerinden almaya çalışıyorlar. Böyle olunca da çağrı merkezleri önemli sorulara cevap veremeyip şifre veren bir yere doğru gitmeye başlamış ve yoğunluğun en önemli nedeni "şifre vermek" olmuş. Biz de bunun üzerine bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız bu çalışmayı bitirdiler ve uygulamaya da koydular" dedi.





AÖF bahar dönemi final sınav tarihleri değişti. AÖF bahar dönemi vize sınavı Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak. Bahar dönemi final sınavı Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak. AÖF sınav giriş belgesi için anadolu.edu.tr adresine girip sınav giriş belgesini indirebilirsiniz.





"ÖĞRENCİLERİMİZ HEM SMS HEM DE MAİL YOLUYLA ŞİFRELERİNE ULAŞABİLİYOR"





Öğrencilerin artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerini elde edebildiklerini de anlatan Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:





"Bizim web sayfamızda şifre için bir linkimiz var. Öğrenciler buraya TC kimlik numaralarını girdiklerinde kendilerinin sistemde kayıtlı cep telefon numaralarına veya kayıt esnasında verdilerse ikinci mail adreslerine şifreleri geliyor. Ayrıca öğrencilerimiz, bu sene cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için uygulamaya konulan "Anadolu Mobil" uygulamasından da bu işlemi gerçekleştirebilirler. Yani öğrencilerimiz artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerine geliştirilen bu sistem sayesinde çağrı merkezlerini aramadan, bürolara gitmeden kolaylıkla ulaşabiliyorlar."





Prof. Dr. Güney, cep telefon numaraları ve mail adresleri sistemde kayıtlı olmayan öğrencilerin bürolara giderek kısa bir süre içinde bu sorunu halledebileceklerini de sözlerine ekledi.





MOBİL KOLAYLIĞI





Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF), hayata geçirdiği "Anadolu Mobil" adlı projesiyle yaklaşık 1,5 milyon öğrencisine evde, işte, otobüste hatta yürürken bile ders çalışma imkanı sunuyor.Yeni akademik yılla beraber hayata geçirilen "Anadolu Mobil" projesi kapsamında kayıt esnasında verilecek kartların üzerindeki karekodu telefonlarına veya tablet bilgisayarlarına tanıtan öğrenciler, Açıköğretim Sistemi'nde bulunan ders kitaplarına, sesli kitaplara, deneme sınavlarına, sınav sorumluluk ünitelerine, sınav giriş belgelerine ve tüm sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.








Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni kayıt dönemiyle yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, öğrencilerin artık smart telefonlarda ve tablet bilgisayarda bütün açıköğretim sisteminden yararlanabileceği bir ortam, bir ara yüz oluşturulduğunu söyledi.








Projeyle beraber açıköğretim sisteminin mobil bir duruma geldiğini anlatan Güney, "Kayıtlarda öğrencilerimize bir kitap ayraç kartı verilecek. O kartın üzerinde bir karekod var. O karekodu kendi smart telefonlarına, tabletlerine aktardıklarında ders çalışabilecekler, sınav notlarını görebilecekler, sınav yerlerine ulaşabilecekler, e-ders malzemelerine de ulaşabilecekler. Öğrencilerimiz için artık çalışma mekanı bilgisayar başları değil. Yolda, otobüste internetin bulunduğu her ortamda ders çalışma başta olmak üzere açıköğretim sisteminin tüm imkanlarından faydalanabilecekler. Açıköğretim sistemi böylece mobil bir duruma da gelmiş olacak. Kayıt döneminde bütün arkadaşlarımıza bu kartları vereceğiz ve onlardan bu uygulamayı kullanmalarını bekliyoruz" dedi.








Prof. Dr. Güney, yeni hayata geçirilen "Anadolu Mobil" projesinin içerisinde bulunan uygulamalardan deneme sınavları hariç diğerlerinin tam anlamıyla faal olduğunu, deneme sınavları uygulamasının da 1 aya kadar tamamen hazır hale geleceğini de kaydetti.





"ÖĞRENCİLERİMİZ BİZE SOSYAL MEDYADAN ULAŞSINLAR"





"Öğrencilerimizden sosyal medyayı kullanmalarını çok istiyoruz" diyen Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:





"Yani bize çağrı merkezleri vasıtasıyla ulaşabilirler ama biz öğrencilerimizden daha çok bize sosyal medyayı kullanarak ulaşmalarını istiyoruz. Lütfen öğrencilerimiz sorularını bize sosyal medya üzerinden sorsunlar çünkü burada bir ekip onların cevaplarını verecek. Dışarıdan, farklı yerlerden, farklı kanallardan bilgiye ulaşmasınlar. Çağrı merkezlerinden önce facebook ve twitter adreslerimizden bize ulaşırlarsa en doğru bilgiye çok hızlı bir şekilde ulaşacaklarının garantisini verebiliriz."

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı