TYT Açıköğretim Tercihleri Nasıl Yapılır 2018?



TYT Açıköğretim Tercih Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

TYT Açıköğretim Tercih İşlemlerini Yapmak için Tıklayınız

TYT Açıköğretim Tercih Robotu İndirmek için Tıklayınız

TYT’de 150.000-179.999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile bazı açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların YKS'ye girme hakları bulunmamaktadır.

Dikkat: Her yıl yaklaşık 2 milyon adayın girmek için yarıştığı YGS'de baraj yükseltildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YGS barajını 140'tan 150'ye çıkardı.

TYT puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, YKS'ye girme hakkı kazanacaktır TYT’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de TYT puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir.

2018 yılında TYT Sınavına girip 150 baraj puanını fazlasıyla geçerek Açıköğretim Fakültesi düşünenler,2018 TYT Açıköğretim Tercihlerinin Nasıl Yapılacağını merak ediyorlar.TYT Açıköğretim Tercihlerini anlatmadan önce yukarıda Açıköğretim TYT Baraj puanı için 150'i fazlasıyla geçmeye değindik...

Burada ilk evvel bilinmesi gereken artık tüm açık öğretim bölümlerinde kontenjan sınırlaması bulunmakta.
Yani her 150'i geçen tercihinde yerleşemeyecek.Onun için Açıköğretim Fakültesini de tercih edecek olsanız TYT Sınavında yüksek puanlar hedeflemelisiniz.

Peki,TYT Açıköğretim Tercihleri Nasıl Yapılacak 2018 yılı için;

2018 TYT ve YKS sonuçlarına göre üniversite tercih işlemleri her sene Temmuz ayında ÖSYM'nin bildirdiği tarihler içerisinde yapılmaktadır. Sınav sonuçlarına göre açıköğretim bölümlerinden birisini tercih edecek olan öğrencilerde bu tarihler içerisinde yine ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr/) internet adresinde yayınlanan tercih kılavuz bilgilerine göre Açıköğretim TYT Tercihlerini yapacaklardır.

TYT sınav sonuçlarına göre açık öğretim bölümlerinden birisini tercih yapmak isteyen adaylar, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesinde eğitim veren açıköğretim fakülteleri aöf bölümlerini tercih edebileceklerdir. Aşağıda bu üç üniversitenin de aöf bölümlerinin listesini, bölüm isimlerini, tercih kodlarını, kontenjan sayılarını, taban puanlarını vs açıklamaları görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesinde 11 lisans 30 önlisans bölümü ile, Atatürk Üniversitesi 4 lisans 15 önlisans bölümü ile, İstanbul Üniversitesi 6 lisans 6 önlisans bölümü ile açıköğretim eğitim vermektedir.

Tercih işlemleri belirtilen tarihler arasında yapılabilir. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Tercihlerinizi ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.

Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2018-ÖSYS Tercihleriniz “………..” tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercih süresi” içerisinde (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra ”Tercih Süresi” içerisinde (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

NOT: 2018-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda Açıköğretim Tercihleri Tablolarında sizi ilgilendiren bölümleri Kılavuzu Dikkatli Bir Şekilde İncelip Bulabilirsiniz.

*** Örnek olarak aşağıda bu üç üniversitenin AÖF bölümleri listesi, tercih kodları, kontenjan sayıları, varsa taban puanları ve diğer açıklamaları görülmektedir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri

Anadolu Üniversitesi’nde 11 lisans 30 önlisans bölümü ile açıköğretim eğitimi vermektedir. Aşağıdan bu bölümleri ve bilgilerini görebilirsiniz.

( TABLO 4 ) Lisans Bölümleri

2014 ÖSS sonuçlarına göre tercihlerinde açıköğretim yazacak olan öğrenciler, bu yıl artık tüm açık öğretim bölümlerinde kontenjan sınırlaması bulunmakta. Yani her tercih eden yerleşemeyebilir. Ayrıca tabloya baktığımızda, bu yıl ki kontenjanlara bakıldığında geçen yıl yerleşenlerin sayısına göre daha düşük sayıda verildiği görülmektedir. Tercihlerinizi yaparken geçen yıl yerleşen ve bu yıl ki kontenjanları göz önüne alınarak yapmanız önemlidir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri Tıkla İndir

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı