Açıköğretim Fakültesi Ders Seçimi Nasıl Yapılır?



* Açıköğretim Fakültesi Ders Seçimi Tarihlerini Öğrenmek ve İşlemlerinizi Gerçekleştirmek için TIKLAYINIZ

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ders Ekle-Sil İşlemleri Nasıl Yapılır?

AÖF Ders Ekle-Sil İşlemi (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresinden Kayıt Yenileme linkinden belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.AÖF Ders Ekle-Sil İşlemi ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.

** 2017-2018 yılından önce kayıt yaptırmış olan öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya ders ekleyebilirler.

** Ders ekle-sil işlemi bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılır.Ancak öğrenciler tekrar etttiği dersleri eksiltemezler.

** Ders ekle-sil işlemi kayıt döneminde,o dönem için yapılır sonradan itiraz edilemez.Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından,başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, eksilttikleri dersleri dersin açıldığı ilgili dönmede almak zorundadırlar.

** Ders silindiğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

** Kayıt yenileme tarihleri içerisinde bankaya ödeme yapmadığınız sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirsiniz.bankaya yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.

** Ders ekle-sil işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve banka ödeme bilgileri değişeceğinden,bankaya ödeme yaptıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün değildir.

** Fakülte tarafından 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması ders kodu sırasında yapılmıştır.Öğrenciler 30 AKTS kredilik dersin üzerine isterlerse 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde bulunduğu dönem veya üst dönemden ders ekleyebilirler.

** Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 AKTS krediye kadar ders ekleyebilirler. Bu durumda olan öğrencilerin ders ekle-sil ekranına girerek ders durumlarını kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.

** Lisans programlarında birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5 ve 7. yarıyıllardan; ikinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarıyıllardan; üçüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7.yarıyıldan; dördüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamaz.

AÖF Ders Ekle Sil Kayıt Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?
Ders ekle-sil işlemi 3 aşamadan oluşmaktadır;


1- T.C Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız.

2- Ders ekle-sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyin.

3- Yapmış olduğunuz ders ekle-sil işlemini onaylayınız.

Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamadığınız takdirde,ders ekle-sil işleminiz geçersiz sayılacaktır.Bu durumda fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız.Birden fazla ders ekle-sil işlemi yapan öğrencilerin en son onayladığı ders ekle-sil işlemi geçerli olacaktır ve banka ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

Ders Ekle-Sil İşlemi Sonunda Yazıcıdan Dökümü Alınacak Belgeler

Üç aşamadan oluşan ders ekle-sil işlemini tamamlayan öğrenciler,bilgi amaçlı olarak içinde bulunduğu Öğretim Yılı Döneminin Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilirler.Bu sayfada öğrencilerin ders ekle-sil işlemi sonucunda,Alacağı Dersler,Bıraktığı Dersler,Ödeme Bilgisi,Sınav Merkezi Değişiklik Tarihleri ve Sınav Tarihleri gibi önemli bilgiler yer almaktadır.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin içinde bulunduğu Öğretim Yılı Güz veya Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesiyle gerçekleşecektir.

*** Açıköğretim Fakültesi Ders Seçimi Nasıl Yapılır? Video izlemek için buraya tıklayınız

*** Açıköğretim Fakültesi Ders Seçimi Nasıl Yapılır? İlgili kılavuzu indirmek için buraya tıklayınız

----------------------------------------------------------------

Ders secimi yaparken karşima cikan 2 donem derslerini alirken 6 ve 8 donem dersi secilemez ibaresi cikiyor.oysa ben 8. Ve 6.donem dersini sectim altan kalan 4.donem dersini bu gerekceyle kabul etmiyor.

 Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.

 Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

 Ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

 Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

 Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.

 Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve ödeme bilgileri değişeceğinden, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.

 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibari ile ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.

 Lisans programlarında 2. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 6. ve 8. yarıyıllardan; 4. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamazlar (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Türk DiliII ve Yabancı Dil-II dersleri hariç).

 Lisans programında okurken önlisans diploması almak isteyen öğrenciler Yabancı Dil-II (6.yarıyıl) ve Türk Dili-II (8.yarıyıl) derslerini seçmeleri gerekir.

 2017-2018 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 22-23 Şubat 2018 tarihlerinde ders seçebilirler.

 2017-2018 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır.

----------------------------------------------------------------

Şehit yakıniyim Kayıt yenileme yapamıyorum Ödemem gereken ücret çıkıyor Ücret odememem için ve kayıt onayı için yardımcı olursanız sevinirim

Yeni kayıtlı öğrenciler ders seçimi yapmayacaktır. Dersler otomatik olarak atanmıştır. Öğrenci sayfanızdan veya aöf bürosundan kayıt aktifleme yapmanız gerekmektedir.

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı