Açıköğretim Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?







Açıköğretim Sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız





Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) Öğrenci Girişi sayfasından açıklanmaktadır.





Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.








Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Sınav Tarihleri 2016-2017








AÖF 2017 Sınav tarihleri ne zaman?





Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016


Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017


Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017


Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017


2016-2017 Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017





AÖF sınav konuları





AÖF ara sınavları yaklaşıyor. 26 - 27 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak olan AÖF güz ara sınavları öncesi öğrenciler sınavlarda hangi konular ve ünitelerden sorular çıkacak, müfredata göre nerelere çalışmalıyım sorularının cevaplarını merak ediyorlar. AÖF ara sınavlarında hangi konu ve ünitelerden soru çıkacağını Açık Öğretim Fakültesi internet sitesi üzerinden yayınladığı Sınav Sorumluluk Üniteleri kitapçığı ile öğrenciler ile paylaşıyor.





İşte AÖF ara sınavlarında hangi konular ve hangi üniteler çıkacak sorularının cevaplarının yer aldığı kitapçık; BURAYA TIKLAYIN.








AÖF Sınav Çıkmış Sorular





AÖF çıkmış sorular sayesinde eski AÖF sınavlarına ulaşabilir ve örnek sorular çerçevesinde öğrenciler sınavlara çalışabilirler. Bu kaynak öğrencileri AÖF sınavlarına nasıl çalışılır sorusundan da büyük ölçüde kurtarıyor.





AÖF çıkmış sorulara ve eski sınav arşivine ulaşmak için buraya tıklayın





Sınav Süresi ve Sınav Oturumları





Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.





Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.








Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.





Sınav Yeri Organizasyonu





Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.





Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.





Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.





Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini seçebilmektedir.








AÖF Sınav Kuralları





Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.





Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa'da aynı saatlerde sabah 9.30'da, öğlenden sonra 14.00'da yapılmaktadır.





Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.





Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.





Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.





Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.





Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.








AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri








1. Yıllık Mutlak Sistem





Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.





Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30'u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70'nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir. Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.





2. Dönemlik-Kredili Sistem








Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır.





Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir;





Öğrenci merkezlidir.


Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez.


Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler.


Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.


Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır.


Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.








AÖF Ders Kaydı Nasıl yapılır?








Açıköğretim Fakültesi ders kayıtlarında, öğrencilerin kayıt işlemlerini başarılı bir şekilde yapabilmesi için 30 krediyi geçmemesi gerekiyor. Alttan ders alan öğrenciler için ise toplam kredi 45'i geçmemelidir.








AÖF Kayıtları nereden yapılır?








Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptıracak olan öğrenciler (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresine girerek, rahatlıkla işlemlerini halledebilirler.





AÖF KAYIT YENİLEME DERS EKLE/SİL İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ





AÖF harçları nasıl ve nereye yatırılır?








AÖF harçlarını yatırmayan öğrenciler, ders kaydı veya yeni kayıt hakkını elde edemezler. AÖF harçları Vakıfbank'a yapılıyor. TC Kimlik nurmaları ile bankaya giden öğrenciler, ATM'lerden veya gişeden kayıt harçlarını kolaylıkla yatırabilirler.








AÖF Kayıt Yenileme Harçları Ne Zaman ve Nereye Yatacak?








Öğrenciler AÖF Kayıt Yenileme Harçlarını, Kayıt Yenileme Tarihleri (13 Şubat 2017 Pazartesi - 24 Şubat 2017 Cuma) arasında istedikleri vakitte yapabilecekler. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var o da;








Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce (http://aof.anadolu.edu.tr/) adresinden Kayıt Yenileme linkine girerek sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.








AÖF HARÇ ÜCRETLERİ 2016








2016 2017 AÖF Kayıt Yenileme Harç Ücreti Ne Kadar?








Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri;








1-Adalet Önlisans Programı – 205 tl.


2-Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 tl.


3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 tl.


4-Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı – 205 tl.


5-Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 tl.


6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 tl.


7-Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.


8-Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 tl.


9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 tl.


10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 tl.


11-İlahiyat Önlisans Programı – 205 tl.


12-İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205


13-İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.


14-Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 tl.


15-Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı -225 tl.


16-Lojistik Önlisans Programı – 205 tl.


17-Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 tl.


18-Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 tl.


19-Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 tl.


20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 tl.


21-Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 tl.


22-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.


23-Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 tl.


24-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 tl.


25-Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 tl.


26-Sosyal Hizmetler Önlisans Programı -225 tl.


27-Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.


28-Tarım Önlisans Programı – 205 tl.


29-Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 tl.


30-Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı -225 tl.


31-Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 tl.








Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;








1-Felsefe Lisans Programı– 205 tl.


2-Sosyoloji Lisans Programı – 205 tl.


3-Tarih Lisans Programı – 205 tl.


4-Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı – 205 tl.








İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;








1-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. – 205 tl.


2-İktisat Lisans Programı - 205 tl.


3-Kamu Yönetimi Lisans Programı - 205 tl.


4-Maliye Lisans Programı - 205 tl.


5-Uluslararası İlişkiler Lisans Programı - 205 tl.








İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;








1-İşletme Lisans Programı – 205 tl.


2-Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı - 205 tl.











2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET DUYURUSU





Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/dersleri için 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders transferi ve muafiyet başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.





Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı iken yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış ya da mezun olmuş öğrencilerin kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından yapılır.





Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunanlar diğer bir deyişle bu kaydında T.C. kimlik numara bilgisi bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için Ocak – Şubat 2017 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvuracaklardır.





Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen ders/dersleri alıp başarmış ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;





I. AŞAMA: http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Girişi” linkinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları Ocak – Şubat 2017 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.





II. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini Ocak – Şubat 2017 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.





DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET TALEP ETTİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMDAKİ ÖĞRENİM DURUMU





DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER





Mezun Diploma Aslı ya da Onaylı Fotokopisi, Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı,Mezuniyet Tarihini Gösteren Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi) belgelerinden herhangi biri Kayıtlı Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)


Kaydı Silinmiş Lisans Programından Kaydını Sildirerek Önlisans Diploması Almış Mezun öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden,


Kayıtlı, kaydı silinmiş, lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, alıp başarılı oldukları ders/derslerden ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.





Muafiyet talebinde bulunan öğrenci, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Ders Transferi ve Muafiyet Esasları'nı kabul etmiş sayılır.

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı