E-devlet üzerinden alınan açıköğretim öğrenci belgesi kabul edilmekte midir?
E Devlet Öğrenci Belgesi Sorgulama İşlemi için Tıklayınız
E-devlet üzerinden alınan öğrenci belgesi kabul edilmektedir. Ancak belli periyodlarda güncellenmektedir. E-Devlet üzerinden almış oluğunuz öğrenci belgesi güncel değil ise AÖF bürolarından öğrenci belgenizi alabilirsiniz.
e-devlet ile öğrenci belgesi nasıl alınır?
E-devlet içerisinde yer alan özellikler gün geçtikçe artıyor. Artık e-devlet ile öğrenci belgesi almak da mümkün.
e-devlet sistemi sayesinde öğrenci belgesi almak artık mümkün olacak. YÖK ve e-devlet'in entegrasyon çalışmaları sonucunda artık üniversite öğrencileri, öğrenci belgesini almak için okullarına başvuruda bulunmak yerine kolaylık e-devlet ile öğrenci belgesi alma yoluna gidebilecekler. E-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra alınan öğrenci belgesi her yerde geçerli olacak. E-devlet ile öğrenci belgesi sorgulama işleminde alınacak belgeler, üzerinde yer alan barkod ile gerekli kurumlar tarafından doğrulatabilecek.
E-devlet ile öğrenci belgesi nasıl alınır?
YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’ün yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında öğrenci belgelerinin E-devlet sistemi üzerinden alınabilecek olmasına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.
''BUNUN GETİRDİĞİ DOĞAL SONUÇLAR VAR''
YÖK’te gerçekleşen toplantıda Çetinsaya, “Bugün 5 buçuk milyon öğrencimizi ilgilendiren bir projeyi paylaşmak istiyorum. Projenin sonuçlarını son 2 yıldır yoğun bir şekilde Türkiye Yükseköğretim sisteminin bilişim alt yapısı üzerinde çalışmalar yürüttük. Hem bilgi alt yapısı, hem iletişim alt yapısı hem istatistik alt yapısı üzerine ve artık son 6 aydır da bu projenin sonuçlarını sizlerle paylaşmaya başladık. Bunlardan bir tanesi kurumsal değerlendirme raporlarıydı. Bütün üniversitelerimizi çeşitli kriterlerle değerlendiren. Bir diğeri istatistik.yok.gov.tr idi. Bu bilgi ve bilişim alt yapısının sonuçlarını istatistik.yok.gov.tr adresinden bulabilirsiniz. Böylesi bir istatistik alt yapısına sahip olunca, bilişim alt yapısına sahip olunca bunun getirdiği doğal sonuçlar var” diye konuştu.
“BU PROJEDEKİ ÜNİVERSİTELERLE BİRLİKTE BUNU GERÇEKLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Uygulamaya koydukları yeni uygulamalar olduğunu kaydeden Çetinsaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlardan bir tanesi de öğrenci belgelerinin artık E-devlet kapısı üzerinden ilgilenen herkesle paylaşılabilmesi. Rahatlıkla e-devlet üzerinden alınabilmesi. Öğrenci belgelerinin öğrencilerimiz tarafından ve istedikleri kurum ve kuruluşlarda kullanabilmesi. Bu tabi bir ilk aşama. İkinci aşamada akademisyenlerimizin, öğretim elemanlarımızın belgelerini E-devlet kapısı üzerinden alabilecekler. Önümüzdeki birkaçhafta içerisinde. Mezun belgesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. O da bir iki ay içerisinde isteyen herkes mezun belgelerini e-devlet kapısı üzerinden alabilecekler.
''HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK UYGULAMALAR''
'Bu süreçte üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin kayıtlarının da online olarak yapılması ve E-Devlet kapısı üzerinden yapılması içinde çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kısmet olursa bu sene bir pilot proje olarak bu projedeki üniversitelerle birlikte bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek kayıt döneminde. Ben bütün bunların öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırıcı uygulamalar olduğunu söyleyebilirim. Duyduğum mutluluğu da ifade etmek isterim. Herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum.'
BARKOD ÜZERİNDEN DOĞRULATILARAK KULLANILABİLECEK
Çetinsaya, ayrıca öğrencilerin online olarak alacağı barkodlu belgelerin kurum ve kuruluşlara yapılacak başvuru ve işlemlerde barkod üzerinden doğrulatılarak kullanılabileceğini ifade etti. YÖK Başkanı Çetinsaya ve TÜRKSAT yetkilileri konuşmaların ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama ve hizmet kullanımını uygulamalı olarak basın mensuplarına tanıttı.
E-DEVLET ŞİFRESİ VE ELEKTRONİK İMZA GEREKİYOR
Yükseköğretim Kurulunun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek. E-Devlet Kapısı’nda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Öğrenci Belgesi Sorgulama Sistemi üzerinden, Türkiye’de eğitim görülen üniversitelere ait öğrenci belgelerine ulaşılacak. Bu hizmet kullanılarak alınan belgelerin resmi geçerliliği bulunacak. Belge üzerindeki barkod numarası sayesinde belgenin teslim edildiği kurumlar belgeyi sorgulayabilecek ve doğruluğunu teyit edebilecek. Bazı kurumlar, iç işleyişleri gereği ıslak imzalı veya mühürlü belgeye ihtiyaç duyabilecek ve elektronik ortamdan alınmış belgeleri kabul etmeyek kurumlar olabileceğinden, belgenin verileceği kurumla önceden irtibata geçirilmesi gerekiyor. İşleme başlamadan önce kişinin gerekli e-devlet şifresi, elektronik imza veya mobil imzasının olması gerekiyor. Bu işlemler için herhangi bir ek ücret, vergi alınmayacak.
Konular
- Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
- AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
- Akademik durum neyi ifade ediyor?
- Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
- AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
- AÖF harf notlarının anlamları nedir?
- AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
- Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
- TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
- Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
- AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
- AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
- AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
- YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
- AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
- AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
- AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
- Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
- AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
- AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
- AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
- AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
- AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
- Üniversite sınavları ertelenecek mi?
- AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
- Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
- Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
- Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
- AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
- İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı
Konular
Anahtar Kelimeler
22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma 13 Şubat 2017 Pazartesi - 24 Şubat 2017 Cuma aöf kayıt yenileme sorgulama aöf yeni kayıt sorgulama 31 Ağustos 2015 Pazartesi 08 Eylül 2015 Salı aöf 09 Eylül 2015 Çarşamba - 22 Eylül 2015 Salı 26 Eylül 2016 Pazartesi - 07 Ekim 2016 Cuma 22 Ağustos 2016 Pazartesi - 29 Ağustos 2016 Pazartesi 19 Eylül 2016 Pazartesi - 24 Eylül 2016 Cumartesi 31 Ağustos 2016 Çarşamba - 09 Eylül 2016 Cuma 26-30 Ağustos 15 - 16 Nisan 2017