2018 Açıköğretim Tek Ders Sınavı Sonuçları Tıkla-Öğren!



2018 Açıköğretim Tek Ders Sınavı Sonuçları Tıkla-Öğren

2017-2018 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.Peki,Açıköğretim Tek Ders Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte 2017-2018 Öğretim Yılı Tek Ders Sınav Sonuçları Hakkında Merak Edilenler...

Anadolu Üniversietsinin AÖF Sınav Sonuçları hakkında yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde Öğrenci Girişi (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) sayfasından açıklanmaktadır.

Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

Sınav Sonuç İtirazı

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Mazeret Sınavı

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Açıköğretim tek ders sınavı geçme notu nasıl hesaplanıyor?

Bu sınavdaki Geçme Notunuz Gireceğiniz DERSİN HARF NOTU ORTALAMASINA Göre Değerlendirilecek.Yani Tek Ders Sınavına Girenler Arasında Tekrardan ORTALAMA ALINMAYACAK..

BAHAR DÖNEMİ GENEL NOT ORTALAMANIZ, 2 VE ÜSTÜYSE, FF HARİCİ NOTTA YETERLİ.
BU SINAVDA DİREK GEÇMEK İÇİN KAÇ ALMANIZ GEREKTİĞİNİN HESABINI AÇIKLAYAYIM..

Öncelikle, (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) Öğrenci Panelinizden, Kaldığınız Dersi Tıklarsanız Ortalamalar Çıkacak.Ortalamaları İsterseniz kaydedin sonra kaldırılabilir.

Oradaki CC Harf Notuna Denk Gelen Ortalamadan Vize Notunuzun %30'unu Alıp Çıkardıktan Sonra,Çıkan Sonucu 100'le Çarpıp 70'e Bölerseniz Bu Sınavda Almanız Gereken Notu Göreceksiniz.

Örneğin;

Vize Notunuz : 40 olsun..
Dersin CC Notu : 55

Finalde Almanız Gereken Notu Hesaplarken Yapmanız Gereken :
55 - (40 x 30 / 100) = 43 (Çıkan Sonuç)
43 x 100 / 70 = 61,4 Çıkıyor.
Yani Finalden 62 Alırsanız, Direk CC Gelir ve Direk Geçersiniz.

62 Alabilmek İçinde Kaç Soru Yapmam Gerek Diyosanız,
62'yi 1 Doğru Cevap Puanı Olan 5'e Bölerseniz 12,4
Yani 13 Soru Doğru Yapmanız Gerektiğini Bulabilirsiniz.

Kendinize Göre Bu Hesaplamayı Uygularsınız.

2018-2019 ÖĞRETİM YILI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ İNTERNET BAŞVURU, KAYIT, KAYIT YENİLEME/EKLE-SİL TARİHLERİ*

2018-2019 Öğretim Yılı Yeni Kayıt Ders/Ekle-Sil İşlemleri Eylül 2018 Pazartesi - Eylül 2018 Cumartesi tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Kesin tarihler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi internet (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) adresi duyurular bölümünde yayımlanacaktır.

AÖF Yeni kayıtları nasıl yapılacak 2018?



Açıköğretim 2018 Yeni kayıt kılavuzu indirmek için tıklayınız

2018-2019 AÖF kayıtları başlıyor. AÖF kayıtları 2 aşamalı olarak yapılacak. AÖF kayıtlarında internet üzerinden kayıtarınızı yaptıktan sonra alacağınız çıktı ile AÖF burolarına gidip kaydınızı tamamlayabilirsiniz. AÖF kayıtları Eylül 2018 Pazartesi - Eylül 2018 Cumartesi tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihi zaten AÖF resmi internet sitesine girdiğinizdede görebileceksiniz.

Açıköğretim 2018 Yeni kayıt işlemleri için tıklayınız

Kayıtlar “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek ve kayıt tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirlenen tarihler arasında internetten başvuru yapan ancak kaydını yaptırmayan adaylar, sonradan kayıt için herhangi bir hak iddia edemez, mazeret ileri süremez ve kayıt hakkını kaybederler.

İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramazlar. İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile AÖF bürolarında kaydınızı yaptırınız.

*** 2018-2019 Öğretim Yılı İnternet Başvuru, Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri Güncel Duyurulara Ulaşmak için Buraya Tıklayınız

AÖF KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. İnternet Başvuru Belgesi

“İnternet Başvuru Belgesi” (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresinden yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız belgedir. İnternet başvuru belgesinde, başvuru yaptığınız öğrenim programı ile ilgili bilgiler olacaktır.

Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız.

2. Fotoğraflı – İmzalı Form/

İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Fotoğraflı-İmzalı

Form”a kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. Öğreniminiz

süresince kullanacağınız imzanızı, ayrılmış alandan taşmayacak şekilde SİYAH TÜKENMEZ KALEMLE atarak formu diğer kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ediniz.

Sizlerden bu formla alınan fotoğraf ve imzanız, bilgi işlem ortamına aktarılacaktır. Bilgisayar kayıtlarındaki imzanız ile öğrencilik hizmeti almak için vereceğiniz dilekçenizdeki imzanızın aynı olması gerekmektedir.

3. Öğrenci Bilgi Formu

İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız “Öğrenci Bilgi

Formu”na kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. “Öğrenci Bilgi Formu” AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız.

Öğrenci Bilgi Formu sınavlarda öğrenci kimlik kartı yerine geçmez.

4. Öğrenim Belgesi

Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar,

öğrenim belgelerinin AÖF bürosu veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış sureti ile

kayıt yaptıracaklardır. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin suretiyle kayıt yapılmaz. Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve fotokopisini

AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar. Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca "Aslının aynıdır." onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları “Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim

Belgesi"nin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır. Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vs.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız(Evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir...

a) Onaylı Diploma Sureti: Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, diplomalarının onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.

b) Geçici Mezuniyet Belgesi: 2018-2019 öğretim yılında lise veya dengi okul mezunu olan adaylardan, diploması henüz düzenlenmemiş olanlar yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.

Yukarıda sayılan öğrenim belgeleri dışında kalan, ilişik kesme belgesi, geçici denklik belgesi, mezuniyeti belirten düz yazılar, temel kursu bitirme diploması, başarı durum belgesi ve sertifikalar, mezuniyet belgesi yerine kesinlikle kabul edilmez ve bu belgelerle kayıt yapılmaz.

5. Fotoğraf

Kayıt için 4 (dört) adet 4,5x6 cm. boyutunda fotoğraf gereklidir. 4 fotoğraftan 2 adedi öğrenci kayıt dosyasının içine konacak, diğer 2 adetfotoğraf, İnternet başvuru sitesinden dökümünü aldığınız “Fotoğraflı-İmzalı Form” ile “Öğrenci Bilgi Formu”na yapıştırılacaktır. Dosya içine konacak 2 adet fotoğraf ile bu belgelere yapıştırılacak fotoğraflar aynı olmalıdır. Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, kayıt için AÖF bürosuna giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

“Fotoğraflı-İmzalı Form”a ve “Öğrenci Bilgi Formu”na yukarıdaki niteliklere uymayan fotoğraf yapıştıran adayların kayıtları yapılmayacaktır.Kayıtlarda alınan fotoğraflar taranarak elektronik ortama aktarıldığından fotokopi, bilgisayar vb. yollarla çoğaltılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir..

Kayıt için yatırılması gereken “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve “Öğretim Gideri” ödemeleri Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM'lerinden, 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından T.C. kimlik numarası ile yapılabilir. “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ve “Öğretim Gideri”ödemeleri İnternet başvurusu tamamlanıp kayıt için gerekli diğer belgeler hazırlandıktan sonra yapılmalıdır.Adaylar bankaya ödeme yaparken kayıt türü–bölüm/program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir (Örneğin, ÖSYS-Adalet; ÖSYS- Sosyoloji gibi). Bankaya yapılan ödeme sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-bölüm/program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar. Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.

Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir

Konular