Açıköğretim Çocuk Gelişimi Bölümü 2017-2018



AÖF çoçuk gelişimi bölümü var mı,AÖF çoçuk gelişimi bölümü puanları nedir,AÖF çoçuk gelişimi bölümüne sınavsız geçiş yapılabiliyor mu,AÖF çoçuk gelişimi bölümü dersleri nelerdir,AÖF çoçuk gelişimi bölümü harçları ne kadar,AÖF çoçuk gelişimi bölümü önlisans neler?

Güncel: Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) uygulanan 140 baraj puanının 150'ye çıkartılması kararı aldı."Barajın 140 puandan 150 puana çıkartılması, başarı beklentisinin yüzde 10'dan yüzde 12,5'a çıkması yani 16 ham puan eşiğinin 20 ham puana yükselmesi anlamını taşımaktadır" ifadesi kullanıldı.

AÖF Çocuk Gelişimi Programının Amaçları Nelerdir?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programının amacı, 0-18 yaşlar arasındaki tipik ve atipik gelişim gösteren, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci, suçlu ve hastanede yatan çocukların zihinsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimlerini ve öz bakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan insan kaynağı yetiştirmektir.

AÖF Çocuk Gelişimi Programına Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile öğrenci kabul edilmektedir. 2016 YGS puan türlerinin en az birinden, 150 ve daha yukarı puan almış olanların 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bu programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Bu programa kayıt olabilmek Yeni Kayıt sayfasını inceleyebilirsiniz.

AÖF Çocuk Gelişimi Bölümünde Hangi Dersler Okutuluyor?

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri









Uygulama Dersi

Çocuk Gelişimi Önlisans Programında uygulama dersleri bulunmaktadır. Uygulama dersleri devam mecburiyeti olan zorunlu derslerdir. Derslere kayıt yaptıran öğrencilerin derslere katılmamaları durumunda uygulama derslerinden başarısız sayılır ve DZ harf notu verilir.

AÖF Çocuk Gelişimi Sınavları Nasıl Değerlendirilir?

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esasları"na göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
Sınav süreleri,
Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
Sınav sonuçların ilan edilmesi,
Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Ölçme ve Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

AÖF Çocuk Gelişimi Bölümü Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Çocuk Gelişimi Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi Önlisans Programı Diploması” alırlar.

AÖF Çocuk Gelişimi Bölümü Dikey Geçiş Olanakları Nelerdir?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programından mezun olan öğrenciler, örgün öğretim yapan fakültelere dikey geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

AÖF Çocuk Gelişimi Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam edilebilme olanağına sahip olurlar.

Konular