Açıköğretim Yaşlı Bakımı Bölümü 2017-2018



AÖF yaşlı bakımı bölümü var mı,AÖF yaşlı bakımı bölümü dersleri nelerdir,AÖF yaşlı bakımı bölümü maaşları ne kadar,AÖF yaşlı bakımı bölümü atamaları nasıl oluyor,AÖF yaşlı bakımı bölümü ne iş yapar?

AÖF Yaşlı Bakımı Programının Amaçları Nelerdir?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programının amacı, ülkemizde de her geçen gün artış gösteren yaşlı nüfusa nitelikli ve profesyonel bakım hizmeti sunabilecek meslek elemanının yetiştirilmesidir. Programda yaşlı bakımı alanında hizmet veren kurumların temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetimine vakıf, yaşlılarla etkin ve verimli iletişim kuran, yaşlıların hayat kalitesini yükseltebilen, yaşlıların bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri özümsemiş insan kaynağını yetiştirmek hedeflenmektedir. Aynı zamanda, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlılar kendi evlerinde yaşamlarını sürdürmeyi tercih etmekte, ancak evde bakım hizmeti sunacak, aynı zamanda güvenecekleri çalışan bulmakta güçlük çekmektedirler. Bu bağlamda, nitelikli ve profesyonel bakım hizmeti sunabilecek, farkındalıkları yüksek personelin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu programın amacı, hâlihazırda yaşlı bakımı alanında çalışan ancak uzmanlığını belgelemek isteyenler veya bu alanda eğitim alarak uzmanlaşmak isteyenlere uzaktan eğitim yoluyla öğrenim olanağı sunmaktır.

AÖF Yaşlı Bakımı Programına Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile öğrenci kabul edilmektedir. 2016 YGS puan türlerinin en az birinden, 150 ve daha yukarı puan almış olanların 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bu programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Bu programa kayıt olabilmek Yeni Kayıt sayfasını inceleyebilirsiniz.

AÖF Yaşlı Bakımı Programında Hangi Dersler Okutuluyor?

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri









AÖF Yaşlı Bakımı Sınavları Nasıl Değerlendiriliyor?

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esasları"na göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,Sınav süreleri,Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,Sınav sonuçların ilan edilmesi,Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Ölçme ve Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

AÖF Yaşlı Bakımı Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
Yaşlı Bakımı Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Yaşlı Bakımı Önlisans Programı Diploması” alırlar.

AÖF Yaşlı Bakımı Dikey Geçiş Hakkı Var mı?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programından mezun olan öğrenciler, örgün öğretim yapan fakültelere dikey geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

AÖF Yaşlı Bakımı İş Olanakları Nelerdir?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Yaşlı Bakımı Meslek Elemanı ünvanını alarak, hastanelerin geriatri birimlerinde, Huzurevleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Yaşlı Bakımevleri, Gündüzlü Bakım ve Özel Bakım Merkezleri’nde merkezin yönetimi konusunda ve bakım elemanı olarak görev yapabilirler. Aynı zamanda, bakım hizmetini özel ve bireysel olarak evinde almak isteyenler tarafından da istihdam edilebilirler. Bunların dışında mezunların her türlü kurumda yardımcı hizmet personeli olarak çalıştırılabilmeleri de olanaklıdır.

AÖF YGS Tercih Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

AÖF YGS Tercih İşlemleri için Tıklayınız

Konular