Açıköğretim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2017-2018



AÖF halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü dersleri nelerdir, Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü dersleri 4 yıllık aöf,Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü dersleri önlisans açıköğretim...

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Programının Amaçları Nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programının amacı, açıköğretim sistemiyle Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programını tercih eden öğrencilerin yerel ve küresel düzeyde halkla ilişkiler ve reklamcılık çalışmalarını anlayabilmeleri, sektöründeki gelişim ve değişimleri kavrayabilmeleri ve bu alandaki sektörü tanıyabilmelerini sağlamaktır.

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Programına Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile öğrenci kabul edilmektedir. 2016 YGS puan türlerinin en az birinden, 150 ve daha yukarı puan almış olanların 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bu programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Bu programa kayıt olabilmek Yeni Kayıt sayfasını inceleyebilirsiniz.

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Programında Hangi Dersler Okutuluyor?

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

















AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Sınavları Nasıl Değerlendiriliyor?

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esasları"na göre belirlenir.
Sınavlar sayfasından;

Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,Sınav süreleri,Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,Sınav sonuçların ilan edilmesi,Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Ölçme ve Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Mezuniyet Koşulları Nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programında 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programı Diploması” alırlar.

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden Sınavsız İkinci Üniversiteye Geçiş Var mı?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programından mezun olan öğrenciler, yaşam boyu öğrenme odaklı olan Anadolu Üniversitesinin sınavsız İkinci Üniversite kayıt türü ile aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih ederek öğrenimlerine devam edebilirler.
İkinci Üniversite hakkında Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasından bilgi alabilirsiniz.

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Lisansüstü Eğitim Olanakları Nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programı mezunları isterlerse yükseköğrenimlerine, yüksek lisans ve doktora olanaklarını değerlendirerek devam edebilirler.

AÖF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, kamu ve özel sektör kurumlarında istihdam edilebilir. Özel sektörde reklam ve halkla ilişkiler ajanslarının farklı bölümlerinde çalışabilecekleri gibi; firmaların iletişim, halkla ilişkiler, reklam bölümlerinde çalışabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarının iletişim ve kitle iletişimi ile ilgili bölümlerinde istihdam olanakları bulabilirler.

AÖF YGS Tercih Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

AÖF YGS Tercih İşlemleri için Tıklayınız

Konular