Öğretmenin hukuk hayali AÖF'le gerçek oldu
Eskişehir'de bir lisede matematik öğretmeni olan Sercan Emek, Hukuk Fakültesi'nde okuma hayalini, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) İkinci Üniversite imkanıyla yıllar sonra gerçeğe dönüştürdü.
İnönü ilçesinde bulunan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Sercan Emek, içinde ukte olarak kalan Hukuk Fakültesi'nde okuma hayalinin peşinden Açıköğretim Sistemi İkinci Üniversite Programı sayesinde koşmaya başladı. İkinci Üniversite kapsamında Adalet Bölümü'nü bitiren 34 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi Emek, azmi ve başarısı sayesinde Dikey Geçiş Sınavı'nda Türkiye 9'uncusu oldu ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Öğretmenliği severek yapan ancak hayalini de gerçekleştirmek isteyen Emek, kendisi gibi matematik öğretmeni olan eşi Hakan Emek'in de desteğiyle bundan sonraki eğitim hayatını örgün olarak burada devam ettirecek.
"İDEALİME ULAŞMA NOKTASINDA AÇIKÖĞRETİM FIRSATINI DEĞERLENDİRDİM"
İHA'ya açıklamalarda bulunan Sercan Emek, 2014 yılında Açıköğretim Sistemi'nde Adalet Bölümü'nü okumaya karar verdiğini ve kısa süre içerisinde de bu bölümü bitirdiğini söyledi.
Hukuk okumanın hep aklında olan bir şey olduğunu belirten Emek, "Üniversite okurken de Hukuk Fakültesi'nden birçok arkadaşım vardı. Hukuk okuma istediğimde de belki onların etkisi olabilir. Sonra Açıköğretim'de Adalet Bölümü'nün açıldığını öğrendik. Ben de idealimi gerçekleştirebilmek açısından hemen kaydımı yaptırdım. Nasip oldu ve Dikey Geçiş Sınavı'yla da Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdim. İdealim ulaşma noktasında Açıköğretim fırsatını değerlendirdiğimi söyleyebilirim. Çünkü normal şartlarda benim üniversite sınavına girip örgün okumak gibi bir şansım yoktu. Tabi bundan sonrasını örgün okuyacağım için biraz beni zorlayacak ama şuana kadar istediğim şeyin yarısını yapmış oldum ve idealimin peşinden koşuyorum" dedi.
"TÜRKİYE 9'UNCUSU OLARAK GÜZEL BİR BAŞARI ELDE ETTİM"
Emek, Dikey Geçiş Sınavı'nda elde ettiği başarıyı ise şu sözlerle aktardı:
"Matematik öğretmeni olmamın Dikey Geçiş Sınavı'ndaki sayısal bölüme çok büyük yararı oldu. Biraz da Türkçe'yi destekleyince, Dikey Geçiş Sınavı'nın eşit ağırlık bölümünde Türkiye 9'uncusu olarak güzel bir başarı elde ettim ve istediğim hedefe ulaştım."
"İNSANLARIN HEDEFLERİNE ULAŞMASI ZOR BİR DURUM DEĞİL"
İnsanların hedeflerine ulaşmasının zor bir durum olmadığını da ifade eden Emek, "Dışarıdan okumak bir anlamda kolay bir anlamda ise zor. Yani takip edebilirseniz, çalışmalarınızı internetteki derslerle destekleyebilirseniz kolay, ancak yoğun bir çalışma ortamınız, aile hayatınız varsa bir yandan da zor. Tabi biraz vakit ayırdıktan sonra insanların hedeflerine ulaşması da zor bir durum değil. Ben başlamanın biraz zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü başladıktan sonra istediğiniz şeye adım adım ilerleyip sonuna ulaşabiliyorsunuz" diye konuştu.
Emek, şuan için öğretmenliği çok sevdiğini, bırakmayı düşünmediğini sözlerine ekleyerek, Hukuk Fakültesi'nde okuduğu sırada gönlünün avukatlığa kayma ihtimalinin olduğunu da kaydetti.
"HER BAŞARILI KADININ ARKASINDA BİR ERKEK VARDIR"
Eşine her zaman destek olduğunu söyleyen Hakan Emek ise, "Her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır" diyerek eşinin başarısında payının yüksek olduğunu ifade etti. Emek, şöyle konuştu:
"Bende adalet mezunuyum ama Dikey Geçiş Sınavı'na girmedim. Eşimin başarısı sürpriz miydi? değildi. 9'uncu olması beklediğimin üstünde geldi ama ben yinede iyi bir derece yapacağı kanaatindeydim. Eşim adına çok sevinçliyim. Açıköğretim ikinci üniversite sisteminin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz."
"İKİNCİ ÜNİVERSİTE GERÇEKTEN BİR ŞANS"
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur da, Açıköğretim öğrencilerinin başarılı olduğuna dikkat çekti.
Açıköğretim'i yaşam boyu öğrenme bağlamında değerlendirdiklerini aktaran Okur, "Bu anlamda çok güzel haberler alıyoruz. Bu öğrencimiz bunlardan bir tanesi, bunun sayısını arttırmak çok mümkün. Özellikle ikinci üniversite gerçekten bir şans, ikinci üniversite tamamen öğrencilerimiz için, okumak istedikleri ve zaman bulamadıkları, ya da şu bölümü de okusam dedikleri, bilgi almak istedikleri alanlar için çok uygun. İkinci üniversitenin en önemli özelliği sınavsız olmasıdır. Siz herhangi bir yüksek öğretim programından mezunsanız ya da okuyorsanız, ikinci üniversite kapsamında bizim kayıtlarımıza başvuru yapabilirsiniz ve ikinci üniversiteli olabilirsiniz" şeklinde konuştu.
"ÖĞRENME İSTEĞİ OLAN BİREYLERİ DESTEKLİYORUZ"
Yrd. Doç. Dr. Okur, içinde öğrenme olan bireyleri ikinci üniversite kapsamında desteklediklerini de anlatarak, şöyle devam etti:
"Biraz önceki öğrencimiz ikinci üniversite bağlamında Adalet Programı'nı okumuş ve oldukça yüksek bir başarı elde ederek, Türkiye'de derece yapmış. Bu bizim için de çok büyük onur ve gurur sonuçta. Bu öğrencilerimizin sayısını arttırmak çok mümkün. Bizim amacımız burada yaşam boyu öğrenme bağlamında yeni deneyimler elde etmelerini sağlamak. Bu anlamda bütün öğrenme isteği olan bireyleri ikinci üniversitemiz kapsamındaki programlara başvurmaları konusunda destekliyoruz."
KAYITLAR 29 EYLÜL'DE SONA ERİYOR
Öte yandan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi İkinci Üniversite kayıtlarının da 29 Eylül'de sona ereceği bildirildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Bayram süresince online kayıt işlemi https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden devam edecek. Kayıt yaparak ödeme işlemini tamamlayan öğrencilerimiz bayram sonrası 28-29 Eylül 2015 Pazartesi ve Salı günü kayıtlarını bürolardan tamamlayabilirler. Ancak son güne kalmamaları gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz" denildi.
Konular
- Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
- AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
- Akademik durum neyi ifade ediyor?
- Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
- AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
- AÖF harf notlarının anlamları nedir?
- AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
- Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
- TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
- Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
- AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
- AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
- AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
- YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
- AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
- AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
- AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
- Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
- AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
- AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
- AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
- AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
- AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
- Üniversite sınavları ertelenecek mi?
- AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
- Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
- Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
- Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
- AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
- İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı
Konular
Anahtar Kelimeler
22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma 13 Şubat 2017 Pazartesi - 24 Şubat 2017 Cuma aöf kayıt yenileme sorgulama aöf yeni kayıt sorgulama 31 Ağustos 2015 Pazartesi 08 Eylül 2015 Salı aöf 09 Eylül 2015 Çarşamba - 22 Eylül 2015 Salı 26 Eylül 2016 Pazartesi - 07 Ekim 2016 Cuma 22 Ağustos 2016 Pazartesi - 29 Ağustos 2016 Pazartesi 19 Eylül 2016 Pazartesi - 24 Eylül 2016 Cumartesi 31 Ağustos 2016 Çarşamba - 09 Eylül 2016 Cuma 26-30 Ağustos 15 - 16 Nisan 2017