Açıköğretim Fakültesi Dikey Geçiş Kayıt Ücretleri 2017-2018



AÖF Dikey Geçiş başvuru koşulları nelerdir? Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya fark dersler alarak kayıt için bu sayfa üzerinden internet başvurularını yapabilirler.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki lisans bölümlerinin 5. yarıyılına doğrudan başvuru yapabilecek önlisans mezuniyet alanlarını Tablo-1'den, 5. yarıyılına fark dersler alarak başvuru yapabilecek önlisans mezuniyet alanlarını Tablo-2'den görebilirsiniz.

2016-2017 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ İLE KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN ÖDEYECEĞİ TUTARLAR



25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 11/3 maddesi “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince herhangi bir yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payını ödeyeceklerdir.

Bakanlar Kurulu kararı gereği öğrencilerin öğrenim durumlarına göre alınması gereken ₺35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarı tüm öğrencilerin kayıt işlemleri bittikten sonra fark yapılarak banka sistemine yüklenecektir. Öğrencilerin ₺35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarını Kasım 2017 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yasal faiz uygulanacaktır.




İnternetten başvuru yaparken, önlisans mezuniyet belgenizdeki program adı ile İnternet Başvuru sitesinde beyan edeceğiniz “Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Mezuniyet Alanları”ndaki program adının aynı olması gerekmektedir. AÖF bürosunda ve Dekanlık tarafından yapılacak incelemeler sonunda mezuniyet belgenizdeki program ile internet başvurusunda beyan ettiğiniz mezuniyet programı arasında farklılık olursa kayıt yapılmayacaktır. Kayıt yapılmış ise kaydınız iptal edilecektir.

Öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan lisans programlarından önlisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuru yapamazlar.

Başvuru koşullarını taşıyorsanız Eylül 2017 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet'ten başvuru işlemleri Eylül 2017 saat 17.00'da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle buraya tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.

İnternet başvuru adımlarını izlemek ve başvuruya başlamak için buraya tıklayınız

ÖDEME YÖNTEMLERİ


Aşağıda açıklanan beş yöntem dışında ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir.

· Kredi Kartı İle Ödeme
İnternet başvurunuzu yaptıktan ve bilgilerinizi onayladıktan sonra “Kredi Kartı İle Ödeme Yapmak İçin Tıklayınız” butonuna tıklayarak herhangi bir bankanın kredi kartı ile ödemenizi yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapamazsınız.)

· Vakıfbank Şubelerine Ödeme
Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü - program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

· Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme
Vakıfbank’ta İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, Vakıfbank’ın http://www.vakifbank.com.tr internet sitesindeki “İnternet Bankacılığı” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, "Eğitim ve Sınav Ödemeleri", “Üniversite Harç İşlemleri” sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü - programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

· Vakıfbank ATM’lerinden Ödeme
- Kartsız Ödeme
Parabankomat ATM’lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler” seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Kartla Ödeme
Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” seçeneğinde yer alan "Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini girerek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz.

İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yaptığınızı belgelemek için saklayınız.

· Telefon Bankacılığı ile Ödeme
Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıfbank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri Temsilcisi”ne bağlanarak ödemelerini yapabilir.


DİKKAT!
Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Bankaya Yapan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler

Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bankaya yapan öğrenciler banka dekontunu kayıt yaptırırken AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.

Üniversite tarafından talep edilen veya edilecek olan ödemelerin zamanında yapılmamasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu olmayacaktır. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.

Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.

Konular