AÖF'nün yurt dışı ağı genişliyor







Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Balkanlar'da hemen hemen her ülkede eğitim verdiklerine dikkat çekerek, birçok ülkede de yeni bürolar açmaya ve eğitim hizmeti vermeye devam ettiklerini söyledi.





Açıköğretimin yurtdışı bürolarında ve hizmetlerinde bu yıl bir takım gelişmeler yaşandığını belirten Gündoğan, "Mesela Bulgaristan'da tek merkezde sınav yapıyorduk, bu sene ise ilk defa 3 ayrı merkezde sınav yapacağız. Biliyorsunuz Bulgaristan'da yaşayan Türkler, diğer Balkan ülkelerinin aksine geniş bir coğrafyada dağılmış durumdalar. Şimdiye kadar sadece Filibe'de sınav merkezimiz bulunuyordu. Bu da birçok soydaşımızın sunduğumuz hizmetten yararlanmasını engelliyordu. Yeni dönemle birlikte Şumnu ve Kırcaali'de de sınav merkezi açıyoruz. Yani artık Bulgaristan'da daha yoğun bir faaliyet içerisinde olacağız. Bu amaçla Anadolu Üniversitesi Filibe Bürosu'nu değiştirdik ve daha büyük bir büroya taşındık. Ekim ayı ortalarında resmi açılışımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Filibe Büromuz aracılığıyla Bulgaristan'da hem açıköğretim hizmeti vereceğiz hem de burada yaşayan soydaşlarımızın ve öğrencilerimizin Türkçe konusundaki eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Çünkü gördüğümüz kadarıyla orada Türkçe konusunda da büyük sıkıntılar yaşanıyor. Soydaşlarımızın özellikle Türkçe yazma ve kendilerini ifade etmeleri konusunda önemli eksikleri bulunuyor. Yeni büromuz aracılığıyla sadece yükseköğretim değil aynı zamanda Türkçe eğitimi de vermiş olacağız. Bu konuda Sofya Büyükelçiliğimiz ve Filibe Başkonsolosluğumuzla birlikte çalışacağız" dedi.





"YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ'NÜN YURT DIŞINDAKİ BÜROLARINDAN VE TEŞKİLATLARINDAN İSTİFADE EDECEĞİZ"





Prof. Dr. Gündoğan, Yunus Emre Enstitüsü'yle imzaladıkları protokol çerçevesinde enstitünün yurtdışı bürolarından istifade edeceklerini ifade ederek, "Yeni sınav merkezlerimizden birini de Arnavutluk Tiran'da açtık. Bu arada yurtdışında başarılı çalışmalara imza atan Yunus Emre Enstitümüzle bir protokol imzaladık. Yunus Emre Enstitüsü'nün yurtdışındaki bürolarından ve teşkilatlarından da istifade edeceğiz. Bosna Hersek'te bir çalışmamız var. Saraybosna'da bir üniversiteyle protokol imzalama aşamasındayız. Bu sayede Saraybosna'da da bu üniversitemizin kampüsünde önümüzdeki dönem sınav yapmaya başlayacağız. Makedonya'da sadece Gostivar'da sınav yapıyorduk artık Üsküp'te de yapmaya başlıyoruz. Kosova'da Prizren'de yapıyorduk buna Priştine de eklendi. Bu yılki hedeflerimizden birisi de Suudi Arabistan olacak. Şu an gerekli girişimlerde bulunuldu. Riyad'da Büyükelçiliğimizin de destekleriyle sınav merkezi açacağız. Bu sayede Suudi Arabistan'da yaşayan binlerce vatandaşımızın da ayağına hizmet götürmüş olacağız. Büyükelçiliğimizle görüşmelerimiz tamamlanmak üzere" diye konuştu.





"AÇIKÖĞRETİM'İN YURT DIŞI AĞINI HER GEÇEN YIL GENİŞLETİYORUZ"





Anadolu Üniversitesi'nin önümüzdeki yıllarda yurtdışı bağlantılarının daha da artacağı müjdesini veren Rektör Gündoğan, şöyle devam etti:





"Yani şunu demek istiyorum, özellikle Balkanlar'da hemen hemen her ülkede bir ve birden fazla sınav merkezi kurduk. Açıköğretimin yurt dışı ağını her geçen yıl genişletiyoruz. Bu yıl yeni 7-8 merkez daha ekledik. İnşallah önümüzdeki yıl buna daha da yenileri eklenecek. Daha önceleri Balkanlar'da yeniydik ama şu anda orada bulunan hemen hemen her ülkede ofisimiz olmuş olacak. Önümüzdeki dönemde yurtdışı bağlantılarımız daha da artacak."





"AMERİKA'DA SINAV MERKEZİ AÇMAK İÇİN YUNUS EMRE ENSTİTÜMÜZÜ BEKLİYORUZ"





"Amerika'da sınav merkezi açmak için Yunus Emre Enstitümüzü bekliyoruz" diyen Gündoğan, şöyle konuştu:





"Yunus Emre Enstitümüzün önümüzdeki dönemde New York'ta bir temsilcilik açma planları var. Bu protokolümüz çerçevesinde onların bürosundan yararlanmayı planlıyoruz. Ancak şu an için Amerika, öncelikli hedefimiz değil. Öncelikle başta Balkanlar olmak üzere yakın coğrafyamızdaki yapılanmamızı tamamlamayı hedefliyoruz."

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı