Sınavlara girişte AÖF kimliği zorunluluğu kalktı







Sınav evraklarında öğrencilerin fotoğraflarının yer almasıyla Anadolu Üniversitesi kimliğinin zorunluluğu ortadan kalktı.





Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, açıköğretimdeki yeni gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.





Güney, 23-24 Ocak 2016 tarihinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavını yapacaklarını hatırlattı. Prof. Dr. Güney, "Farklı uygulamaların ve değişikliklerin olduğu başarılı bir sınav dönemini geride bıraktığımızı düşünüyorum. Sınav giriş belgelerinde birtakım değişiklikler yaptık ve bu değişikliklerin ardından öğrencilerimiz bu dönem ki sınava, öğrenci kimliklerine gerek kalmadan nüfus cüzdanı ve sınava giriş belgeleriyle rahatlıkla girebildiler. Öğrencilerimiz artık fotoğraflı sınav giriş belgeleri sayesinde bundan sonraki sınavlara da rahatlıkla girebilecekler. Öğrencilerin sistemde yüklü olan güncel fotoğrafları sınav giriş belgesi, yoklama listesi ve cevap kağıtlarında da yer alıyor. Böylece gerek öğrencilerimiz gerek sınav görevlilerimiz açısından kolaylık sağlamış olduk. Salon görevlilerinin kimlik kontrolünü oldukça kolaylaştırdık" dedi.





SINAVLARA GİRİŞTE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KİMLİĞİ ZORUNLULUĞU KALKTI





Sınavlara girişle ilgili açıklamalarda da bulunan Prof. Dr. Güney, "Açıköğretim Sistemi Sınavları'na girişte zorunlu üç belge vardı. Sınav giriş belgesi, özel kimlik ve Anadolu Üniversitesi kimliğiydi. Sınav evraklarında öğrencilerin fotoğraflarının yer almasıyla Anadolu Üniversitesi kimliğinin zorunluluğu ortadan kalktı. Bu sayede öğrencilerimiz daha önceki sınavlara üç evrakla gelirlerken bundan sonraki sınavlara iki evrakla katılmış olacaklar. Sınava girebilmek için zorunlu olan sınav giriş belgesi ile fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport) yeterli olacak. Öğrencilerimiz fotoğraflarını otomasyon sisteminden kolaylıkla güncelleyerek bürolarımızdan onaylatabilirler. Böylece sonraki sınavlarda güncel fotoğraflarının yer aldığı belgelerle katılabilirler" diye konuştu.





TEST GRUBU İŞARETLEMENİN ÖNEMİ





Öğrencilerin, açıköğretim sınavlarında test gruplarını işaretlememelerinden kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarının altını çizen Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:





"Bu sınav dönemiyle birlikte öğrencilerimizin test gruplarını işaretlemeyi unutmalarından kaynaklı sınavlarının geçersiz olması problemini çözmek için yeni düzenlemeler yaptık. Bunlar, salon yoklama listelerinde ve cevap kağıdındaki değişikliklerdir. Salon görevlilerimizden cevap kağıtlarındaki sınav grubunun bulunduğu alanı paraflamalarını istedik. Öğrencilerimizin test grubunu işaretlediklerini salon görevlilerimiz kontrol ediyor ve daha sonra cevap kağıdındaki ilgili alanı paraflıyorlar. Böylece her öğrencinin test grubunu işaretlediği kontrol edilmiş oluyor. İkinci bir uygulamamız da, öğrenci yoklama listelerinde test grubu bölümünün işaretlenmesini sağlamak oldu. Ancak unutmamak gerekir ki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Sınav Kurallarında 'Cevap kağıdı üzerine test grubunu (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır' denilmektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin test gruplarını işaretlemeleri sınavlarının geçerli olabilmesi adına çok önemli. Aksi takdirde almış olduğumuz tüm tedbirlere rağmen test grubunu işaretlemeyen öğrencilerimizin sınavları geçersiz sayılacaktır."





"SINAV KURALLARIYLA İLGİLİ SÜREKLİ BİLGİLENDİRMELER YAPIYORUZ"





Prof. Dr. Güney, sınav kurallarıyla ilgili sürekli bilgilendirme yaptıklarını dile getirerek, "Sınav kurallarıyla ilgili bilgilendirmelerimizi web sayfamızda 'Sınavla İlgili Önemli Hatırlatmalar' bölümünde yayınlıyoruz. Sınav öncesi salon görevlilerine SMS ile bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca soru kitapçıklarında sınav kurallarına yer veriyoruz. Farklı bilgilendirme kanallarını kullanarak sürekli öğrencilerimizi ve sınav görevlilerimizi yeni gelişmelerden haberdar ediyoruz" ifadelerini kullandı.





Anadolu Üniversitesi'nin sahip olduğu tecrübeden hareketle, bu tarz büyük organizasyonlarda hayata geçirdiği uygulamalarla öne çıkan bir kurum olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Güney, öğrencilerin artık Açıköğretim Sistemine iyice alıştıklarını anlattı.





AÖF Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı