Açıköğretim TYT YKS Net Sihirbazı Tıkla İndir







TYT puan hesaplama nasıl yapılıyor? 2018 TYT puan hesaplama sihirbazı ile TYT puanı hesaplayabilirsiniz. Üniversiteye girişte birinci basamak olan TYT dün yapıldı. TYT sınavı sonrası öğrenciler TYT puan hesaplama işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başladılar. İşte; TYT ve YKS puan hesaplama ile ilgili tüm ayrıntılar.





TYT nedir? TYT puan türleri nelerdir? TYT puanı ne demektir? YKS'ye girmek için TYT'den kaç puan almak gerekir? TYT net nasıl hesaplanır? TYT puan hesaplama nasıl yapılır? TYT kaç net kaç puan? TYT 150 puan barajı nasıl geçilir? TYT 180 puan barajı nasıl geçilir? TYT puanıyla tercih edilecek bölümler hangileri? gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını aofsorgulama.com'dan öğrenebilirsiniz.





TYT nedir?





TYT, Türkiye'deki yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavıdır. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından ilk defa 2010 yılında uygulanmıştır ve halen uygulanmaya devam etmektedir. YKS'ye girmek için adayların TYT sınavında başarılı olmaları gerekiyor.








Eğer bir aday YKS'ye girmeye hak kazanamadı ise TYT puan türleri ile öğrenci alan bölümleri tercih edebilmektedir. Bu bölümlerin neler olduğunu aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.





TYT Puan Hesaplama nasıl yapılır?





Diğer sınavlardan farklı olarak TYT sınavında verilen 4 yanlış cevap 1 doğru cevabın yok sayılmasına neden oluyor. Yani TYT sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulmaktadır.





Bu testlerden alınan puanların ortalaması hesaplanmakta bu sayede de standart sapması bulunmaktadır. Elde edilen ortalam ve standart sapma kullanılarak ortalama 50, standart sapma 10 puan olarak değerlendirilmektedir. Bunun sonucunda da standart puan hesaplanmaktadır.





TYT sınavına giren öğrencilerin YKS'ye girmek için TYT'den en az 150 puan almaları gerekmektedir. 150.000 puanın altında puan alan adayların TYT puanı hesaplanmamaktadır. 150.000 ve 179.999 arasında bir puan alan öğrenciler sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarından tercih etme hakkına sahip olabiliyorlar. 180.000 ve üzeri puan almayı başaran öğrenciler ise YKS'ye girmeye hak kazanıyorlar. Öte yandan özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adaylar ise TYT'den en az 150.000 puan almaları gerekiyor.











TYT puan hesaplama yapmak için aşağıdaki 'TYT Puan Hesaplama Sihirbazı' linkine tıklayınız.





Açıköğretim TYT YKS Net Sihirbazı Tıkla İndir





TYT’de 150 Barajını Geçmek İçin Kaç Net Gerekir? (ÖNLİSANS)





Eski sistemde de ön lisans öğrencilerinin iki yıllık bölümlere yerleştirilebilmesi için 150 puanlık bir barajı geçmesi gerekiyordu. Eski 160 soruluk sistemde bu durum için öğrencilerin en az %10’luk bir başarı elde etmesi gerekiyordu. Bu durum ise ortalama 20 net yapılmasına tekabül ediyordu.





Yeni sisteme göre öğrencinin aynı şekilde %10’luk bir başarıyı elde etmesi gerekirken, yeni sistemde Türkçe ve Matematik hem fazla soru hem de katsayı olarak soru değerleri yüksek olacağı için bu derslere ağırlık vermeniz gerekecek. Toplamda 120 sorudan oluşan TYT sınavında bu başarıyı elde etmek için ise ortalama 18 net yeterli oluyor. Standart sapmanın da etkisiyle bu durum 1 ila 2 netlik oynamalara sebep olabilirken, Türkçeden 7, Matematikten 6 net ve sosyal ve fen bilimlerinden 3 net yapıldığı takdirde bu barajın kolaylıkla geçileceği düşünülüyor.





TYT’de 180 Barajı İçin Kaç Net Gerekir?





YGS sisteminde 180 barajı için öğrencilerin sınav içerisinde 4 oturumun tamamında ortalama %20’lik bir başarıya ulaşması veya bu yüzdeyi aşması gerekiyordu. Ancak yeni sistemde 2 oturumun tamamında aynı başarıya ulaşmak, 180 barajını geçmek için yeterli bulunuyor. Eski sistemde 160 soru için minimum 32 net yapılması istenirken, yeni sistemde ortalama 24 net yapılması 180 puana ulaştırıyor. Standart sapma durumlarına göre 24’ten 1-2 net aşağıda y ada 1-2 net yukarıda olma ihtimalleri de bulunuyor.





TYT’de 200 Barajı İçin Kaç Net Gerekir?





YGS sisteminde bulunmayan ancak yeni sınav sistemiyle getirilen 200 barajı, öğrencinin gelecek sene bu sınava girmeden direk YKS’ye girebilmesini sağlayan bir baraj puanıdır. Sınav muafiyet barajı olarak belirtilen bu baraj puanını geçmek için ise 30 net yapmak yeterli olmaktadır. Bu netler içinde standart sapmalara göre minimal puan değişimleri gözlenebilmekte ve 1-2 netlik oynamalar gözlenebilmektedir. Ancak söylenilen netlerden yapılacak 2 netlik bir fazla, o barajı geçmenizi kesinleştirecektir.

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı