AÖF Uzaktan Eğitim laboratuvar dersleri hakkında genel bilgiler
Önemli Tarihler
13-24 Şubat 2017
Kayıt Yeniletme
http://aof.anadolu.edu.tr
Öğrenci Otomasyonu
13-17 Mart 2017
Laboratuvar Dersleri Seçimi
http://aof.anadolu.edu.tr
Laboratuvar Ders Seçimi Otomasyonu
Açıköğretim Fakültesi “Eczane Hizmetleri”, “Kimya Teknolojisi”, “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi”, “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” Önlisans Programlarında laboratuvar derslerine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin 13-24 Şubat 2017 tarihleri arasında kayıtlarını yeniletmesi gerekmektedir. Kayıt yeniletmeyen öğrenciler laboratuvar derslerine o öğretim yılı için kayıt yaptıramazlar. Sadece laboratuvar ders(ler)i kalan öğrencilerin de 13-24 Şubat 2017 tarihleri arasında kayıtlarını yeniletmeleri gerekmektedir.
Kaydını yenileten öğrenciler laboratuvar ders seçimini 13-17 Mart 2017 tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Laboratuvar Ders Seçimi Otomasyonu bağlantısından yapacaklardır. İlgili duyurular www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Duyurular” bağlantısından takip edilmelidir.
Kayıt yenileme sırasında öğrenciler laboratuvar dersleri de dahil olmak üzere maksimum toplam 45 AKTS’lik ders alabilecektir. Bu nedenle 13-24 Şubat 2017 tarihleri arasında kayıt yeniletecek öğrenciler, derslerini seçerken 13-17 Mart 2017 tarihleri arasında alacakları laboratuvar derslerinin AKTS’lerini de dikkate almak durumundadır.
Belirli programlarda aşağıdaki koşulları yerine getiren öğrenciler laboratuvar dersi seçimi yapabilirler.
Eczane Hizmetleri Önlisans Programının “ECH205U Pratik İlaç Bilgisi ile ECH206U İlaç Şekilleri” derslerini almış olan öğrenciler bu derslerden başarılı olup olmadığına bakılmaksızın “ECH210U Pratik İlaç Bilgisi ve İlaç Şekilleri Laboratuvarı” dersini seçebilirler.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programının “BİY103U Genel Mikrobiyoloji I, BİY104U Genel Mikrobiyoloji II, KİM103U Genel Biyokimya I, KİM104U Genel Biyokimya II, BİY111U Histoloji, TLT207U Tıbbi Parazitoloji I, TLT208U Tıbbi Parazitoloji II” derslerinin tamamını almış olan öğrenciler bu derslerden başarılı olup olmadığına bakılmaksızın “TLT210U Tıbbi Laboratuvar Uygulamaları” dersini seçebilirle
Kayıt tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında kaydını yeniletmeyen dolayısıyla laboratuvar derslerini seçmeyen öğrenciler sonradan kayıt işlemi için herhangi bir hak iddia edemez, mazeret ileri süremez ve 2016-2017 öğretim yılında laboratuvar derslerine kayıt hakkını kaybederler.
LABORATUVAR DERSLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
PROGRAM - DERSİN ADI - DERSİN YÜRÜTÜLECEĞİ YER - BAŞLAMA TARİHİ
BİTİŞ TARİHİ
Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Önlisans Programındaki laboratuvar derslerini almak zorunludur ve herhangi bir muafiyet uygulaması bulunmaz. Bu dersleri almayan veya alıp da başarısız olan öğrenciler mezun olamazlar.
Yaz Dönemi Laboratuvar Dersleri yalnızca Anadolu Üniversitesinde ve yüz yüze yürütülmektedir. Dersler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Fen ve Eczacılık Fakülteleri laboratuvarlarında yapılacaktır.
Laboratuvar dersleri için en az %70 devam zorunluluğu vardır. Bu derslere kayıt yaptıran ancak devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenci DZ notu ile değerlendirilir. Bu durumda öğrenci, söz konusu dersi/dersleri sonraki dönemlerde tekrar almak zorundadır.
Laboratuvar derslerinde “başarı notu” en az 60 ve harf notu CC’dir. 60’ın altında not alan öğrenciler doğrudan FF harf notu ile değerlendirilir. Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerde, laboratuvar derslerinde aşağıdaki Harf Notları Çizelgesi esas alınır.
HARF NOTU - BAŞARI NOTU
AA
90‒100
AB
85‒89
BA
80‒84
BB
74‒79
CB
68‒73
CC
60‒67
FF
0‒59
Laboratuvar derslerinde %70 devam zorunluluğunu yerine getiren ancak dersin ödev, rapor ve sınavları dikkate alınarak 100 üzerinden toplam 60 puanın altında not alan öğrenci, ilgili laboratuvar dersinden başarısız sayılır ve “FF” notu ile değerlendirilir. Bu durumdaki öğrenciler izleyen öğretim yıllarında başarısız oldukları derslere tekrar kayıt yaptırarak almak zorundadır.
Öğrenci Eskişehir’de kaldığı süre içinde KONAKLAMA KENDİSİNE AİTTİR. Öğrenciler devlet yurdu veya özel yurt, apart, otel vb. yerlerde konaklayabilirler. Üniversite tarafından konaklamaya ilişkin herhangi bir organizasyon yapılmamakla birlikte, her yaz dönemi için Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürlüğüne program hakkında bilgi verilmektedir. Kurumun uygun görmesi durumunda, derslere kayıt olan öğrencilerin bir listesi Yurt Müdürlüğü ile paylaşılmaktadır. Öğrenciler bu durumda yurt seçeneğinden de yararlanabilecektir. Yurtlarda kalmayı tercih eden öğrenciler, yurt ücreti hakkındaki bilgiyi Eskişehir'e gelmeden önce Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğüyle iletişime geçerek öğrenebilirler.
Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Öğrenci Yemekhanesinden (Cumartesi günleri hariç) öğrenci ücreti karşılığında öğle yemeği yeme olanağına sahiptir.
Öğrencilerin laboratuvar derslerine gelirken yanlarında getirmeleri gereken malzemeler ve derslere ilişkin detaylı program Duyurular sayfasından tekrar öğrencilere bildirilecektir. Ayrıca öğrencilerin laboratuvar derslerine gelirken Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kimlik Kartlarını da yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laboratuvar Dersleri Yönergesi’ne ulaşmak için tıklayınız.
Konular
- Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
- AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
- Akademik durum neyi ifade ediyor?
- Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
- AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
- AÖF harf notlarının anlamları nedir?
- AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
- Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
- TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
- Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
- AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
- AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
- AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
- YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
- AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
- AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
- AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
- Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
- AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
- AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
- AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
- AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
- AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
- Üniversite sınavları ertelenecek mi?
- AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
- Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
- Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
- Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
- AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
- İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı
Konular
Anahtar Kelimeler
22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma 13 Şubat 2017 Pazartesi - 24 Şubat 2017 Cuma aöf kayıt yenileme sorgulama aöf yeni kayıt sorgulama 31 Ağustos 2015 Pazartesi 08 Eylül 2015 Salı aöf 09 Eylül 2015 Çarşamba - 22 Eylül 2015 Salı 26 Eylül 2016 Pazartesi - 07 Ekim 2016 Cuma 22 Ağustos 2016 Pazartesi - 29 Ağustos 2016 Pazartesi 19 Eylül 2016 Pazartesi - 24 Eylül 2016 Cumartesi 31 Ağustos 2016 Çarşamba - 09 Eylül 2016 Cuma 26-30 Ağustos 15 - 16 Nisan 2017