Açıköğretim Fakültesi Okuyanlar TYT'ye Girebilir mi?







Açıköğretim Fakültesi Okuyanlar TYT'ye Girebilir.Tekrar TYT'ye girmek zorunda da kalmayabilirsiniz...





"Açıköğretim Fakültesi Okuyanlar TYT' ye Girebilir mi"? Diye merak edenlere ilk olarak söyleyebileceğimiz,TYT'ye niçin giriyorsunuz? TYT'ye girme sebebiniz,TYT'den 180 üstü alıp örgün eğitime gitmekse (YKS'ye katılmak), TYT'ye girmeniz gerekiyor.Ancak tekrar TYT sınavına girerek ikinci bir açıköğretim fakültesi düşünüyorsanız artık işler kolaylaştı diyebiliriz.Detaylar yazımızın devamında...








Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına ( Açıköğretim Öğrenci ve Mezunları Dahil ) Sınavsız İkinci Üniversite imkanı kontenjan sınırlaması olmadan, açıköğretim yöntemi ile eğitim veren tüm üniversitelerdeki tüm AÖF bölümlerine sınavsız olarak direk kayıt imkanı verildi.





Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı ile “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.





Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretim mezunları dahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.





Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyor veya mezunsanız, kontenjanlı veya kontenjansız olan bütün açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olma imkanınız bulunmaktadır. Böylelikle sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanarak kontenjanlı durumda olan Sosyal Hizmetler gibi, Coğrafya gibi, Türk Dili ve Edebiyatı Gibi, Adalet Gibi, Sosyoloji gibi tüm aöf bölümlerine kayıt olabilirsiniz.





Bu karar Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümleri, Atatürk üniversitesi açık öğretim bölümleri ve İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerini kapsamaktadır.





ÖNEMLİ ; Başvuracağınız Üniversitenin Açıköğretim Bölümlerinden Birisinde Zaten okuyorsanız, o Üniversiteye Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. Ama İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinin Açıköğretim Bölümlerine Kayıt Olabilirsiniz. Aşağıya açıköğretim eğitimi veren üniversitelerin sınavsız olarak kayıt olabileceğiniz bölümlerinin listesini ekliyorum. Eğer örgün bir üniversite okuyor veya mezunsanız yada açıköğretim okuyor yada mezunuysanız YGS sınavına girmeden bu imkandan yararlanabilir ve ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz.





Sınavsız İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman Nerede Yapılıyor?





- Anadolu Üniversitesi 2018-2019 eğitim yılı sınavsız ikinci üniversite kayıtları Ekim ayı içerisinde yapacaktır, Ön kayıtları Ağustos 2018 - Eylül 2018 ayı içinde (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresinden ”İkinci Üniversite” linkini tıklayarak yapabilir, belgelerinizle beraber aöf bürolarından aynı tarih içinde kaydınızı tamamlayabilirsiniz.. ( Size En Yakın Aöf Bürosundan tüm soru sorunlarınız için bilgi alabilirsiniz)








Açıköğretim TYT Başvurusu Ne Zaman Tıkla Öğren






Açıköğretim Kayıt İşlemleri Detaylar için Tıklayınız

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı