AÖF'te Yeni Online Kayıt Sistemi Kuyrukları Bitiriyor?







Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) 2002 yılında başlattığı "ikinci üniversite" uygulamasına olan talep artarak devam ediyor. Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak isteyenler için "ikinci üniversite" programlarına yapılacak başvurular, dün itibariyle başlarken Eylül 2017 tarihinde sona erecek.





İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, "ikinci üniversite"nin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin sağlamış olduğu büyük bir özellik olduğunu söyledi. Güney, "İkinci üniversite; herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrencilerin başvurabileceği sınavsız bir kayıt türüdür. Gerek ön lisans gerekse lisans düzeyinde Fotoğrafçılıktan Sosyolojiye çok çeşitli programlarımız öğrencilerimizi bekliyor. Yaşamboyu öğrenme bağlamında öğrenme deneyimi kazanmak isteyen herkes programlarımıza başvurabilir. Daha önceden okumak isteyip de okuyamayanlar, istedikleri bölümde olmadığını düşünenler veya yeni bir bölüm daha okumak istiyorum diyen arkadaşlarımız için yeniden kayıt olma imkanı sağlıyor. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde toplam 34 ön lisans, 17 lisans programımız var. Bu programların herhangi birini seçip ikinci üniversite ile tekrar üniversiteli olabilirler. Onlar için çok büyük imkan, çok büyük bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum" dedi.





AÖF ile ikinci üniversite hayallerinizi gerçeğe dönüştürün





2017-2018 öğretim yılında hayata geçen online kayıt sistemi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:





"Yeni online kayıt sistemimiz ikinci üniversite kapsamında üç aşamadan oluşuyor. İlk olarak kayıt yaptırmak isteyenler "https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/" adresinde İkinci Üniversite kayıt grubunu seçerek T.C. kimlik numaralarını giriyorlar. Bu veriye dayalı olarak tüm nüfus bilgileri, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden otomatik olarak alınıyor. Başvuru yapanların mezun ya da yükseköğretimde öğrenci olup olmadıkları YÖK veri tabanından hazırlanan altyapıyla otomatik olarak alınıyor. İkinci aşamada, başvuru sahipleri, adres bilgilerini girerek AÖF sınavları için merkez tercihlerini yapıyorlar. İkinci üniversite de hangi bölümü okumak istediklerine bu aşamada karar veriyorlar. Üçüncü ve son aşamada ise, öğretim gideri tutarlarını kredi kartıyla online olarak ödeyerek kayıt işlemini tamamlayabiliyorlar. Tüm başvuru sahiplerine bu süre sonunda, tüm bu kayıt sürecini özetleyen ve verdikleri bilgileri kontrol edebilecekleri internet başvuru belgesi veriliyor. Bu belge ve istenen evraklar ile büroya giderek kaydını onaylatabilir ve hemen bürolarımızdan kitaplarını alabilirler. Öğrencilerimiz çok hızlı bir şekilde ikinci üniversite kayıt süreçlerini tamamlayabiliyorlar."





SON GÜN UYARISI





Prof. Dr. Güney, yeni kayıt sistemiyle öğrencilere sağlanan kolaylıklardan da bahsederek, "Yeni kayıt sistemi ile geçen yıllarda gördüğümüz kuyrukları azaltıyoruz. Özellikle kredi kartı ile ödeme konusunda sağlamış olduğumuz imkan, bankamatiklerin ve banka şubelerinin önünde sıra bekleme olayını ortadan kaldırdı. Bence büyük bir kolaylık oldu. İnsanlar bilgisayarlarının başında kredi kartları numaralarını girerek ödemelerini yapabiliyorlar. Yeni online kayıt sisteminde neredeyse tüm verileri T.C. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK veri tabanından alıyoruz. Gerçek ve güncel verilerle e-Devlet kapısı yardımıyla kayıt sisteminin otomatik olarak yapılmasını sağlıyor. Böylece kayıt kuyruklarını bitireceğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimizi kayıtlar için son güne kalmamaları konusunda tekrar uyarıyoruz. Bu sene Kurban bayramı öncesine denk gelen (... Eylül) günler ikinci üniversite için son kayıt tarihleri. Dolayısıyla bayram haftasına gelmeden kayıtlarını tamamlayanlar daha rahat olacak. Online kayıt ve kredi kartı ile işlemlerini hemen yapıp büroya gitsinler ve kitaplarını alsınlar. Böylece son gün sıkıntısı yaşamasınlar. Yeni dönemin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.





AÖF Yeni Online Kayıt Sistemi Giriş Yapmak için Tıklayınız

Konular

Şehit Çocuğu veya Geçici/Sürekli Engelli öğrenciyim. Kaydımı nasıl yenileyebilirim?
AÖF sınav cevap kâğıdının onaylı suretini adresime göndermeniz mümkün mü?
Akademik durum neyi ifade ediyor?
Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?
AÖF başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor?
AÖF harf notlarının anlamları nedir?
AÖF dönem sonu sınavı neden ertelendi?
Açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenci sayısı neden artıyor?
TYT sınavında 150 barajını geçtim ancak 0,5 net şartını aşamadım AYT puanım hesaplanır mı?
Açıköğretim Önlisans Programı Yaz Ayları Laboratuvar Dersleri
AÖF lisans tamamlama kaydı yaptırabilir miyim?
AÖF staj yerimi değiştirebilir miyim?
AÖF staj işlemlerine bürodan mı yoksa internet üzerinden mi başvuru yapmam gerekir?
YÖKDİL'e kimler girebiliyor?
AÖF İnternet hesabı nasıl alınır?
AÖF yeni e-posta adresi almak istiyorum, nasıl alabilirim?
AÖF Öğrenci Otomasyon Sisteminde stajı onaylanan ve reddedilen öğrenciler ne yapacak?
Öğrenci hangi koşullarda tekrar isteğe bağlı staj başvurusu yapamaz?
AÖF Stajı hangi koşullarda tekrar edilebilir?
AÖF'te kimler staj yapabilir, kimler staj yapamaz?
AÖF'te hangi bölümlerde zorunlu staj bulunmaktadır?
AÖF Sınavlarında Kullanılabilecek Hesap Makineleri Tıkla Öğren
AÖF öğrencileri sınavlara aynı binada mı giriyor?
Üniversite sınavları ertelenecek mi?
AÖF de 2.Üniversite okuyorum, 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?
Açıköğretim destek hizmetleri güncellendi
Engelsiz Açıköğretim Kısa Film ve Kompozisyon Yarışmaları Katılım Koşulları
Anadolu Üniversitesi bölünüyor mu?
AÖF e YDS sınav görevi nasıl yapılır?
İlahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı